طرز تهیه 22 مدل میوه خشک با شوفاژ، آفتاب بخاری، فر و ایرفرایر
به گزارش مجله 10 از 10، درست کردن میوه خشک در خانه به روش بازاری کار سختی نیست. طرز تهیه میوه خشک یا چیپس میوه با انواع مرکبات، صیفی جات و میوه های فصل در همه جای جهان مرسوم است. انواع میوه های خشک برای میان وعده زنگ سرگرمی دانش آموزان هم خوراکی های بسیار مفیدی هستند. طرز تهیه انواع میوه خشک زمستانی و تابستانی به صورت خشک کردن میوه روی بخاری، در آفتاب، روی شوفاژ و در فر یا ایرفرایر (هواپز) را در این مقاله از سرویس آشپزی در مجله خبرنگاران بخوانید.
درست کردن انواع میوه خشک روی بخاری، شوفاژ یا فر، سرخ کن بدون روغن، توستر
انواع چیپس میوه یا میوه های خشک جزو تنقلات محبوب و مغذی شناخته می شوند که به تنهایی یا در تهیه انواع دمنوش به کار می روند. تقریبا با همه میوه ها می توانید چیپس میوه درست کنید و مزیت آنها این است که برای طولانی مدت قابل نگهداری هستند و بعلاوه در همه فصل های سال می توانید از طعم و خواص آنها، نهایت بهره را ببرید. حتی می توانید میوه خشک را برای تزیین و شیرینی هم بهره ببرید.
در این مقاله، به آموزش طرز تهیه انواع میوه خشک به روش های مختلف با بخاری، شوفاژ، توستر، فر، سرخ کن بدون روغن، هواپز یا خشک کردن انواع میوه در فضای باز و در دمای محیط می پردازیم.
راستی، برای تهیه انواع میوه خشک شما به موادی مثل ، ، ، و … احتیاج پیدا کنید. در صورت تمایل می توانید این مواد اولیه و بعلاوه را به روش های و اینترنتی از فروشگاه های زنجیره ای بخرید.
چیپس آلو
چیپس آلو یکی از تنقلات خوشمزه و سالم است برای بچه ها و بزرگترهاست. این چپیس میوه لذیذ را می توانید در کنار چای یا به عنوان عصرانه با دیگر میوه های خشک میل کنید یا به عنوان خوراکی زنگ سرگرمی در کیف بچه ها بگذارید.
چیپس آلو را می توان با انواع آلوها، از جمله آلو سیاه، آلو زرد، آلو شابلون و آلو قطره طلا درست کرد. در صورت استفاده از هر یک از انواع آلو، روش تهیه مشابه است و برای همه آنها می توانید یک روش را انتخاب کنید.
برای تهیه چیپس آلو یا آلو خشک، آلوها را بشویید و شاخه های آنها را جدا کنید. میوه ها را با دستمال خشک کنید تا آب اضافی خود را از دست بدهند. سپس با یک چاقوی تیز، طوری که گوشت آلوها له نگردد، آنها را برش بزنید. برش ها بهتر است حلقه ای باشند.
ضخامت آلوهای برش خورده باید بین 2 تا 3 سانتی متر باشد. هر چه ضخامت ورقه های آلو کمتر باشد، زمان کمتری برای خشک شدن احتیاج خواهد داشت. هسته های آلوهای ورقه شده را بیرون بیاورید و کنار بگذارید.
کف سینی فر را یک کاغذ روغنی بیندازید. این کار باعث می گردد آلوها بعد از خشک شدن به کف سینی نچسبند یا سینی بعد از خشک شدن آلوها، کثیف نگردد. آلوهای حلقه شده را در یک سینی فر، کنار هم بچینید، به طوری که روی هم قرار نداشته باشند.
سینی را در فر بگذارید. فر را روی کمترین دما تنظیم کنید و درب آن را ببندید. هر 15 دقیقه یک بار به فر سر بزنید و درب آن را باز کنید.
میوه ها را زیر و رو کنید و دوباره در فر بگذارید. این کار را تا جایی ادامه دهید که ورقه های آلو، خشک شوند و رطوبت نداشته باشند.
برای آموزش روش های دیگر روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.
آلو خشک
روش های خشک کردن آلو از قدیم مرسوم بوده است. آلو خشک یکی از خوشمزه ترین تنقلات است که علاوه بر مصرف به صورت خشک شده در انواع خورش و غذا نیز استفاده می گردد.
به طور معمول روش های خشک کردن آلو بسیار فرق دارد و شما می توانید با توجه به شرایطی که دارید از یکی از روش ها برای خشک کردن انواع آلو بهره ببرید.
یکی از برترین و محبوب ترین روش های خشک کردن آلو در خانه مثل روش تهیه آلبالو خشکه و برگه زردآلو قرار دادن آن زیر نور آفتاب است. شما می توانید آلوها را با پوست و درست مثل آلو خشک های بیرونی آماده کنید.
برای خشک کردن آلو با پوست باید آلوها را بشویید و سپس آن ها را در قابلمه بریزید و تا نیمه قابلمه را از آب پر کنید. شعله گاز را روی حرارت زیاد روشن کنید و اجازه دهید آب به جوش بیاید.
بعد از این که آب به جوش آمد اندازهی نمک به آلوها اضافه کنید و آن ها را آبکش کنید. این کار را برای 2 تا 3 بار تکرار کنید تا پوست آلوها ترک بخورد و برای خشک شدن آماده گردد.
سپس آلوها را داخل یک سینی استیل بچینید و آن را برای 2 تا 5 روز در برابر نور آفتاب قرار دهید. توجه داشته باشید که آلوها نباید نزدیک به هم و روی هم قرار بگیرند، وگرنه موقع خشک شدن به هم می چسبند. هر روز به آلوها سرکشی کنید و در صورت احتیاج آن ها را زیر و رو کنید تا کاملاً خشک شوند.
شما می توانید برای آموزش روش های دیگر و مراحل روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.
میوه خشک به (چیپس به)
طرز خشک کردن به برای تهیه انواع چای و دمنوش و طعم دادن به انواع سوپ و غذاهای مختلف یا مصرف چیپس به، به عنوان میان وعده و تنقلات کار سختی نیست. به خشک از انواع میوه خشک زمستانی است.
با به خشک، حتی می توانید مربای به هم درست کنید. میوه به را به روش های ساده خانگی می توانید خشک و از خواص به نهایت بهره را ببرید.
برای تهیه به خشک در تابه، به ها را با رنده درشت یا خردکن به صورت رنده ریز کنید. نباید به ها خیلی ریز باشند چون به های ریز در اثر حرارت می سوزند.
خلال های به باید حدود 2 میلی متر ضخامت داشته باشند و طول آنها حدود 5 تا 6 سانتی متر باشد. به ها را بشویید و با پوست یا بدون پوست خرد کنید. به های خرد شده نباید آب بیندازند.
به ها را در یک تابه بریزید، بدون اینکه به آنها روغن اضافه کنید. تابه را روی حرارت میانه قرار دهید و مدام آنها را هم بزنید. حجم تابه را زیاد پر نکنید.
اگر تابه کوچک است، یا برش های به زیاد هستند و حجم زیادی از تابه را می گیرند، طی چند مرحله، به ها را خشک کنید و همه به ها را در تابه نریزید.
مدام به های داخل تابه را تفت دهید تا آب اضافی آنها گرفته گردد، در حدی که حالت لاستیکی و کشدار شوند. نباید به ها خشک و شنماینده باشند.
سپس به ها را در یک سینی یا صافی پهن بریزید، طوری که کاملا پخش باشند. اجازه دهید به ها سرد شوند و چند ساعت در دمای محیط بمانند و رطوبت آنها گرفته گردد. سپس به ها را در بطری یا ظرف دربسته بگذارید و در یخچال یا جای خشک و خنک قرار دهید.
برای آموزش روش های دیگر روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.
زالزالک خشک
خشک کردن زالزالک یکی از برترین روش ها برای نگهداری این میوه مفید و خوشمزه و یک خوراکی خوشمزه برای میان وعده مدرسه بچه هاست. برای خشک کردن زالزالک از روش های مختلفی استفاده می گردد.
اگر به میوه خشک کن دسترسی دارید می توانید برای خشک کردن زالزالک از این دستگاه بهره ببرید یا زالزالک را در فر، مایکروویو و زیر نور آفتاب خشک کنید.
ساده ترین راه برای خشک کردن زالزالک استفاده از دستگاه میوه خشک کن است. برای این کار باید زالزالک ها را بشویید و خوب تمیز کنید. سپس آن ها را در سینی میوه خشک کن بریزید. دستگاه را روی دمای 50 درجه سانتی گراد تنظیم کنید و اجازه دهید زالزالک ها خشک شوند.
برای اطمینان از خشک شدن زالزالک ها می توانید یکی از آن ها را از دستگاه خارج کنید و فشار دهید. زمانی که زالزالک خشک و بی آب شد، می توانید دستگاه را خاموش کنید.
بعد از خشک کردن زالزالک ها آن ها را در شیشه در بسته و یا پلاستیک های زیپ دار قرار دهید. برای افزایش ماندگاری زالزالک خشک می توانید آن را در فریزر بگذارید.
برای آموزش روش های دیگر ، روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.
انار خشک
دانه انار خشک یا ناردون خشک یکی از خوشمزه ترین و محبوب ترین تنقلات چاشنی هایی است که جای خالی انار تازه را در فصل های بهار و تابستان پر می نماید. خشک کردن دانه انار یکی از برترین روش هایی است که استفاده از این میوه مفید را به عنوان طعم دهنده غذا و یک تنقلات مفید در تمام سال امکان پذیر می نماید.
تهیه دانه انار خشک به روش های مختلف از جمله در آفتاب، در فر، با استفاده از دستگاه میوه خشک کن و روی شوفاژ یا بخاری قابل انجام است. برای مزه دار کردن ناردون خشک می توانید از اندازهی شکر یا نمک بهره ببرید.
پیش از هر چیز برای خشک کردن دانه انار، ضروری است انارها را به خوبی بشویید و تاج یا کلاهک آن ها را با چاقو جدا کنید. سپس، روی پوسته سخت انار یک برش عمودی بزنید و انار درسته را به 2 قسمت مساوی تقسیم کنید. با ضربه زدن به پوسته انار یا با هر روش دیگری که برایتان راحت تر است، انارها را دانه کنید.
مراقب باشید، دانه های انار سالم باقی بمانند و له و آسیب دیده نشوند. سپس، ظرف مناسبی را تا نیمه پر از آب سرد کنید و دانه های انار را در آن بریزید.
انار دانه شده و غوطه ور در آب را با دست هم بزنید تا غشای سفید رنگ آن کاملا جدا گردد. پوسته های نازک و سفید را دور بریزید. انارها را بشویید.
پس از خشک شدن دانه ها انار، آن ها را در یک سینی استیل بریزید و به مدت 2 الی 3 روز (یا بیشتر) زیر نور خورشید قرار دهید. ابعاد سینی را متناسب با اندازه دانه های انار انتخاب کنید.
مراقب باشید، همه دانه ها در کنار یکدیگر قرار بگیرند و روی هم را نپوشانند. در غیر این صورت، ممکن است انارها کپک بزنند.
برای روش های مختلف و جزییات تهیه آن، روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.
چیپس کدو حلوایی
چیپس کدو حلوایی یا چیپس کدو تنبل یکی از خوشمزه ترین انواع چیپس میوه ای است که با طعم دلپذیرش می تواند جایگزین بسیار خوبی برای تنقلات ناسالم باشد و خوراکی زنگ سرگرمی بچه ها و کارمندان باشد.
شما می توانید این چیپس ترد و مفید را به سادگی در فر یا بدون فر تهیه نموده و از خواص کدو تنبل به برترین شکل ممکن بهره مند شوید. میوه خشک کدو حلوایی یک خوراکی خوشمزه برای شب یلدا نیز به شمار میرود.
طرز تهیه چیپس کدو حلوایی یا همان میوه خشک کدو حلوایی هم در فر، هم بدون فر در تابه، هم روی بخاری یا شوفاژ و هم با استفاده از دستگاه میوه خشک کن و هواپز انجام پذیر است.
برای تهیه چیپس کدو حلوایی ترد و خوشمزه، کدو تنبل را در سینک ظرفشویی بگذارید و سطح آن را با اسکاچ به خوبی بشویید. سپس، کدو حلوایی را با دستمال تمیز کاملا خشک کنید و روی تخته آشپزی قرار دهید.
با یاری یک چاقوی تیز و بزرگ، ساقه کدو را جدا نموده و کدو حلوایی را از وسط به دو نیم تقسیم کنید.
سپس، با استفاده از قاشق، دانه های کدو را بردارید و بافت داخلی کدو را بتراشید تا بخش های اضافی و رشته مانند اطراف تخمه ها نیز خارج شوند.
در ادامه، کدو حلوایی را به تکه های کوچک تر برش بزنید و با یاری پوست کن، پوست ضخیم و سخت کدو تنبل را جدا کنید. قطعات کدو حلوایی را با یاری رنده ورقه کن یا پوست کن به صورت ورقه ای برش بزنید. توجه داشته باشید، ورقه های کدوحلوایی هر چقدر نازک تر باشند، چیپس کدو حلوایی شما تردتر و مجذوب نماینده تر می گردد.
در صورت تمایل، می توانید این ورقه های نازک را با استفاده از کاتر یا قالب برش استیل به شکل دلخواه برش بزنید. فر را روی دمای 90 تا 105 درجه تنظیم کنید تا گرم گردد. سینی فر را بردارید و کف آن را با کاغذ روغنی بپوشانید.
سپس، ورقه های نازک و برش خورده کدو حلوایی را با فاصله در سینی فر بچینید، مراقب باشید، قطعات کدو تنبل روی یکدیگر قرار نگیرند. در غیر این صورت، به صورت یکدست و کامل برشته نمی شوند. سینی را در طبقه میانی فر بگذارید و حدود 30 دقیقه صبر کنید تا ورقه های نازک کدو به تدریج جمع شده و کاملا برشته شوند.
برای آموزش ادامه مراحل و روش های مختلف خشک کردن کدو تنبل، روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.
چیپس نارگیل
نارگیل خشک در تهیه انواع دسر، شیرینی و بیسکویت و به صورت میوه خشک تنقلاتی یا چیپس نارگیل کاربردهای فراوانی دارد. اگر می خواهید نارگیل خشکی داشته باشید که خیالتان بابت سالم بودن آن، راحت باشد، می توانید خودتان نارگیل را در خانه خشک کنید و چیپس میوه خشک نارگیل درست کنید. راه های مختلفی برای طرز خشک کردن نارگیل تازه وجود دارد.
ابتدا نارگیل را روی شعله گاز بگیرید تا کرک های چوبی یا بافت کنفی روی پوست ضخیم و سفت نارگیل بسوزد. می توانید با چاقو هم این کرک های ضخیم را جدا کنید.
سپس کرک های سوخته را پاک کنید. وقتی هنوز نارگیل داغ است، با مته یا هر جسم فلزی دیگر، داخل حفره های قهوه ای فرو کنید و حفره ها را سوراخ کنید. سپس آب نارگیل را از داخل نارگیل خالی کنید و در یک کاسه بریزید.
روی پوست ضخیم نارگیل خالی شده، با چکش یا گوشت کوب بزنید. ضربه زدن را تا جایی ادامه دهید که پوست نارگیل بشکند. نارگیل که شکست، با چاقوی تیز، گوشت آن را از پوست ضخیم جدا کنید.
گوشت نارگیل را با چاقوی، پوست کن یا رنده، خرد کنید. طوری که همه برش ها یکدست باشد. فر را روشن و روی دمای 180 درجه سانتی گراد تنظیم کنید تا گرم گردد. در این فاصله، کف یک سینی را فویل آلومینیومی بگذارید و نارگیل ها را کف سینی بچینید. اگر می خواهید نارگیل ها زودتر و بهتر، خشک شوند، برش ها را روی هم قرار ندهید.
سینی را در فر بگذارید و درب فر را ببندید. 10 تا 15 دقیقه صبر کنید تا نارگیل ها خشک شوند. سپس سینی را از فر بیرون بیاورید.
نارگیل ها را در دمای محیط بگذارید تا از داغی بیفتند. اگر نارگیل ها هنوز رطوبت دارند، آنها را به مدت 25 ساعت یا تا زمانی که کاملا خشک شوند، در دمای محیط یا در معرض هوای آزاد بگذارید. وقتی کاملا نارگیل ها خشک شدند، آنها را در بطری یا ظرف دربسته بریزید و در یخچال نگهداری کنید.
برای آموزش روش های دیگر روی لینک مقاله کلیک کنید.
خشک کردن زرشک
خشک کردن زرشک یکی از برترین روش هایی است که علاوه بر حفظ طعم، رنگ و خواص زرشک تازه به افزایش ماندگاری آن یاری می نماید. با این روش، دیگر احتیاجی نیست نگران کپک زدن این میوه لطیف، کوچک و قرمز رنگ پر از خاصیت باشید.
زرشک با طعم خاص و دلپذیرش در طبخ و تزیین انواع غذاهای ایرانی از جمله، انواع پلوها و خورشت ها و بعلاوه، در تهیه انواع ترشی، مربا و دمنوش و خلاصه غذاها، دسرها و نوشیدنی های لذیذ با زرشک کاربرد دارد.
طرز خشک کردن زرشک تازه به چند روش مختلف در آفتاب، در سایه، در فر و با استفاده از دستگاه میوه خشک کن امکان پذیر است و البته خواص زرشک هم در این روش ها تا حدود زیادی حفظ می گردد.
برای خشک کردن زرشک تازه زیر نور آفتاب، زرشک های ریز، قرمز و تر و تازه را از ساقه های اضافی جدا کنید. سپس، ظرف مناسبی را تا نیمه پر از آب کنید و زرشک را در آن بریزید. حدود 5 تا 10 دقیقه صبر کنید تا گرد و غبار روی زرشک تازه جدا شده و سنگریزه ها و ناخالصی ها در ظرف آب، ته نشین شوند.
پس از ته نشین شدن سنگریزه ها و گرد و غبار، زرشک های تازه روی سطح آب باقی می مانند. حالا با استفاده از یک سبد کوچک، زرشک های شناور در آب را جمع کنید.
سپس، آب آلوده موجود در ظرف را دور بریزید و دوباره آن را پر از آب تمیز کنید. چند بار دیگر، زرشک ها را در آب غوطه ور نموده و همین روند را تکرار کنید تا همه آلودگی ها رفع گردد. زرشک های شسته شده و پاکیزه را در سبد بریزید تا آب اضافی آن کاملا خارج گردد.
زرشک را در یک سینی مناسب (ترجیحا استیل) یا روی پارچه نخی پهن کنید و در مکانی آفتابی بگذارید. استیل، حرارت آفتاب را به خوبی منعکس نموده و از این طریق، روند خشک شدن زرشک را تسریع می نماید.
برای آموزش ادامه مراحل و روش های مختلف روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.
خشک کردن انگور سبز (کشمش سبز قلمی)
کشمش سبز قلمی یکی از خوشمزه ترین و محبوب ترین انواع خشکبار است که از خشک کردن انگور به دست می آید. کشمش سبز قلمی معمولا در پخت غذاها، کاربردی ندارد و همراه با آجیل و نخودچی خورده می گردد. برای درست کردن کشمش سبز قلمی باید از انگور عسگری یا انگور پیکامی شیرین، گوشتی و بی دانه بهره ببرید.
برای تهیه کشمش سایه خشک سبز، خوشه های انگور عسگری یا پیکامی را با یاری قیچی به قطعات کوچک تر تقسیم کنید. برای این منظور، انگور را با دقت از قسمت ساقه بلند کنید تا به حبه های آن فشار وارد نگردد. در غیر این صورت، دانه های انگور ممکن است در طول انتظار برای کشمش شدن دچار خرابی شوند.
در حین انجام این کار، حبه های گندیده، نارس و معیوب را جدا کنید. به این ترتیب، از پوسیدگی و کپک زدن انگورهای سالم جلوگیری می کنید. انگورها را به خوبی بشویید و ضد عفونی کنید تا بقایای سموم شیمیایی، لارو حشرات و انگل ها کاملا از لابه لای آن ها زدوده گردد.
انگورها را در سبد بریزید و به خوبی آبکشی کنید و کنار بگذارید تا آب اضافی آن ها خارج گردد. مدتی صبر کنید تا همه انگورها کاملا خشک شوند.
پس از شستن و ضد عفونی کردن انگورها در این مرحله باید کف سینی مناسبی را با پارچه نخی بپوشانید. سپس، انگورهای خشک و بدون آب اضافی را با فاصله به صورتی در سینی بچینید که روی هم انباشته نشوند.
سینی را به مدت 50 تا 60 روز در سایه و در مکان کم رفت و آمدی بگذارید که جریان هوا هم در آن جا برقرار باشد. پیشنهاد می کنیم هر روز به انگورها سر بزنید و آن ها را جابه جا یا پشت و رو کنید تا همه حبه ها به صورت همزمان و یکسان روند کشمش شدن را پشت سر بگذارند.
برای آموزش روش های مختلف و جزییات روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.
چیپس موز
چیپس موز یا موز خشک شده یکی از برترین تنقلات سالم و خوشمزه برای بچه ها و بزرگترها است و برای خوراکی زنگ سرگرمی دانش آموزان هم یک گزینه عالی است. روش های مختلفی هم برای تهیه میوه خشک موز وجود دارد.
برای تهیه چیپس موز ساده روی بخاری یا شوفاژ، موزهای تازه و سفت را پوست بگیرید و به صورت حلقه های نازک یا به صورت نوارهای باریک از طول موز، برش بزنید.
نباید فراموش کنید که هر چه برش های موز نازک تر باشند، چیپس ها زودتر خشک می شوند. بعلاوه برش ها را به یک اندازه یکسان برش بزنید تا همگی به صورت یکدست خشک شوند.
کف یک سینی را کاغذ روغنی بیندازید و موزهای حلقه حلقه شده یا نواری برش زده را با فاصله روی آن بچینید. در یک کاسه اندازهی آبلیمو بریزید و با فرچه آشپزی در آبلیمو بزنید. فرچه را به آرامی روی لیموها بمالید. این کار از سیاه شدن موزها جلوگیری می نماید.
سینی حاوی برش های موز را روی بخاری با حرارت ملایم یا شوفاژ قرار دهید. چند ساعت بعد (3 تا 4 ساعت بعد) موزها را برگردانید تا سمت دیگر آن هم خشک گردد. وقتی چیپس های موز آماده شدند، آنها را از روی حرارت بردارید و در ظرف دربسته قرار دهید یا آن را سرو کنید.
برای آموزش روش های مختلف ، روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.
انجیر خشک
خشک کردن انجیر یکی از روش های نگهداری این میوه تابستانی برای طولانی مدت است. از آنجایی که انجیر تازه زمان ماندگاری کوتاهی دارد، با خشک کردن آن می توانید در دیگر فصل های سال هم از مواد مغذی و طعم بی نظیر انجیر، نهایت بهره را ببرید. انجیر را می توانید به روش های مختلف و ساده، در خانه خشک کنید.
سنتی ترین و راحت ترین روش خشک کردن انجیر، یاری گرفتن از نور و دمای خورشید است. در این روش، انجیرها را بشویید و خشک کنید تا هیچ رطوبتی روی آنها نماند. اگر انجیرهایتان تر هستند، آنها را با چاقو به 2 یا 4 قسمت تقسیم کنید.
انجیرهای خرد شده را در یک سینی بچینید، طوری که انجیرها روی همدیگر قرار نگیرند. به جای سینی می توانید از صافی بهره ببرید که قسمت زیر انجیرها هم هوا بخورد و زودتر رطوبت میان بافتی خود را از دست بدهند. برای جلوگیری از کثیف شدن انجیرها، روی آنها را با یک پارچه توری بپوشانید.
انجیرها را در مجاورت نور خورشید قرار دهید تا به همه قسمت های انجیر، آفتاب بتابد. بهتر است شب تا صبح، انجیرها را به داخل خانه بیاورید و دوباره در هنگام صبح آنها را در آفتاب بگذارید تا رطوبت آنها گرفته گردد. انجیرها را به مدت 3 تا 5 روز در آفتاب بگذارید تا کاملا خشک شوند.
برای آموزش روش های دیگر روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.
توت فرنگی خشک (چیپس توت فرنگی)
خشک کردن توت فرنگی یا همان تهیه چیپس توت فرنگی از جمله پرطرفدارترین میوه خشک های تابستانی است.
یک روش طبیعی برای خشک کردن انواع میوه برای درست کردن چیپس میوه مثل توت فرنگی، یاری گرفتن از نور خورشید است.
اولین کار برای خشک کردن توت فرنگی، انتخاب توت فرنگی های سالم و رسیده است. بعد از این مرحله، کلاهک توت فرنگی ها را جدا کنید و میوه ها را در یک قابلمه بریزید. روی آنها را با آب تمیز بپوشانید.
اگر از سمی بودن توت فرنگی ها مطمئن نیستید، به اندازه نصف لیوان دسته دار فرانسوی، سرکه سفید به آن اضافه کنید و اجازه دهید برای 2 تا 3 دقیقه در این محلول بمانند. سپس آنها را آبکش کنید و روی آنها را آب بگیرید و بشویید.
بعد از شستن توت فرنگی ها، آنها را در آبکش بریزید تا آب اضافی آنها خارج گردد. وقتی روی توت فرنگی ها در حد رطوبت آب باقی ماند، آنها را روی دستمال حوله ای بریزید و کاملا با احتیاط به نحوی که آسیب نبینند خشک کنید. سپس توت فرنگی ها را از طول، به 3 یا 4 قسمت، با ضخامت یکسان برش بزنید.
توت فرنگی های برش زده را در یک سینی با جنس روحی یا آلومینیومی، پلاستیکی، استیل ضد زنگ یا سینی با روکش تفلون، بچینید؛ به طوری که برش ها از هم کمی فاصله داشته باشند و روی هم نیفتند. سینی را کمی بالاتر از سطح زمین قرار دهید. روی سینی را یک توری نازک بیندازید و در مجاورت نور خورشید قرار دهید.
برای آموزش روش های روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.
خشک کردن گردوی تازه
نحوه خشک کردن گردو تازه بسیار ساده است، اما اگر با ترفندها و فوت و فن های این کار آشنا نباشید، ممکن است مغز گردوی شما سیاه گردد و یا با کیفیت پایینی خشک گردد.
به طور معمول گردوی تازه به روش های مختلفی خشک می گردد. برترین زمان برای چیدن و خشک کردن گردوی تازه اوایل پاییز است که گردوها به خوبی رسیده اند و پوسته سبز آن ها به راحتی جدا می گردد. خشک کردن گردو به هیچ عنوان کار سختی نیست.
محبوب ترین و راحت ترین نوع خشک کردن گردو با پوست و بدون پوست است. اما به این نکته توجه داشته باشید که زمانی که گردوی شما کاملاً رسیده و آماده چیدن نباشد، حتی با استفاده از برترین روش خشک کردن گردو با پوست سبز نیز در نهایت یک گردوی خشک باکیفیت نخواهید داشت. اولین قدم نخست انتخاب گردوی مناسب است.
پوست گردوی تازه باید نرم باشد و روی آن سیاه و دارای لکه های قهوه ای پر رنگ نباشد. برای برداشت گردو از درخت می توانید با یک چوب یا میله به گردو ضربه بزنید و یا اجازه دهید گردوهای رسیده از پوست خارج شوند و خودشان روی زمین بیفتند. یادتان باشد در زمان برداشت گردو حتماً از دستکش بهره ببرید تا دست هایتان سیاه نگردد.
برای جدا کردن پوست سبز گردو می توانید گردوها را زیر یک تخته چوبی یا یک جسم سنگین قرار دهید و بغلتانید. زمانی که گردو را به سمت جلو و عقب حرکت دهید، پوست سبز آن راحت تر جدا خواهد شد.
بعد از جدا کردن پوست سبز گردو، باید گردوها را در یک ظرف بزرگ بریزید و با آب سرد بشویید. در این مرحله باید گردوهایی که روی آب شناور می شوند را جدا کنید و دور بریزید. این گردوها معمولاً مغز ندارند و پوچ هستند. در زمان شستن پوست گردو دقت کنید که اگر تکه هایی از پوست سبز روی گردو به جای مانده، آن را جدا کنید.
برای آموزش ادامه مراحل روش روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.
خشک کردن بادام تازه
یکی از روش های رایج برای نگهداری از بادام تازه، خشک کردن بادام است. در این صورت شما می توانید در هر زمان از سال از خواص متعدد بادام بهره مند شده و آن را به شکل های مختلف در دستور غذایی و دسرها به کار برید.
بادام تازه در اولین فصل بهار به شکل چغاله بادام قابل استفاده است، در حالی که هنوز مغز بادام به خوبی شکل نگرفته است. به مرور و در مرداد ماه پوست بادام سفت شده و مغز بادام کامل شکل می گیرد. در این زمان شما می توانید بادام تازه تهیه نموده و نسبت به خشک کردن آن اقدام کنید.
برای خشک کردن بادام، باید در پی خرید بادام تازه باشید. بادامی که پوست آن ترک خورده و قاچ شده باشد برترین گزینه است، زیرا پوست گیری آن راحت است.
اگر پوست بادام ها ترک کمی دارد، باید آنها را روی ملحفه یا سطح زمین خشک و تمیز پهن کنید. بادام ها را با فاصله از یکدیگر قرار دهید تا همه قسمت های آنها در معرض جریان هوا قرار بگیرند.
روزی چند بار بادام ها را جا به جا کنید و زیر و رو کنید تا همه قسمت های بادام به خوبی خشک شوند. بادام ها باید در سایه و مکانی دور از نور مستقیم آفتاب باشند. بهتر است جایی را انتخاب کنید که هم سایه و هم کمی آفتاب باشد.
بعد از گذشت چند روز (به طور میانه 5 روز) پوست بادام ها خشک شده و به راحتی از بادام ها جدا می شوند. در این زمان شما می توانید به راحتی پوست بادام ها را جدا کنید.
برای آموزش جزییات و ادامه مراحل روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.
خشک کردن گوجه سبز
گوجه سبز یا آلوچه از آن دسته میوه های نوبرانه و پرطرفدار بهاری است. طعم ترش و لذت بخش گوجه سبز باعث شده تا بسیاری از افراد تمایل داشته باشند روش خشک کردن گوجه سبز را یاد بگیرند تا در هر فصلی که دلشان می خواهد این میوه خوشمزه را در دسترس داشته باشند.
روش خشک کردن آلوچه بسیار آسان است. شما می توانید گوجه سبز یا آلوچه را در آفتاب یا با استفاده از فر، دستگاه میوه خشک کن خانگی، سولاردم و توستر خشک کنید.
ابتدا باید گوجه سبزهای سالم آبدار و سفت را انتخاب کنید. انتخاب گوجه سبز سالم و سفت باعث می گردد تا آلوچه خشک شما ماندگاری بیشتری داشته باشد. گوجه سبزهای سالم هنگام خشک شدن شکل و ظاهر بهتری خواهند داشت.
برای شستن گوجه سبزها آنها را در یک لگن آب سرد ریخته و پس از گذشت 30 دقیقه آنها را به دقت بشویید. یک قابلمه را پر از آب نموده و بگذارید به جوش بیاید. پس از آنکه آب به نقطه جوش رسید، نمک و روغن مایع را به قابلمه اضافه کنید. در نهایت گوجه سبزها را داخل قابلمه بریزید و اجازه دهید به مدت 5 دقیقه بجوشند.
گوجه سبزها را داخل یک آبکش استیل یا رویی بزرگ بریزید. اجازه دهید تا آب آن کاملا خارج گردد. شما بعلاوه می توانید از یک پارچه نخی برای خشک کردن گوجه سبزها بهره ببرید.
کف سینی یا ظرفی که قرار است گوجه سبزها را در آن خشک کنید یک کاغذ روغنی قرار دهید و گوجه سبزها را روی آن بچینید. سینی را در فضای باز در مقابل نور آفتاب قرار دهید.
برای مطالعه ادامه مراحل روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.
چیپس خرمالو
چیپس خرمالو یکی از سالم ترین و خوشمزه ترین انواع چیپس میوه است که خواص میوه خرمالو را در خود دارد و یکی از تنقلات سالم و مفید خانگی مناسب دسر شب یلدا هم هست.
برای طرز تهیه چیپس خرمالو به عنوان یک میوه خشک زمستانی شما می توانید از بخاری، شوفاژ، ایرفرایر یا فر بهره ببرید یا خرمالو خشک را در فضای بیرون از خانه و بدون هیچ دستگاهی زیر نور آفتاب خشک کنید.
برای تهیه چیپس خرمالو باید خرمالو تازه و البته سفت و رسیده که هیچ گونه زدگی نداشته باشد را انتخاب کنید و با چاقو برش بدهید. حواستان باشد که خرمالوها زیاد نازک برش نزنید و البته قطر خرمالوها نباید خیلی ضخیم هم باشد. ضخامت یک سانتی متر مناسب است.
سپس آنها را در سینی دستگاه میوه خشک کن برای 8 الی 12 ساعت قرار دهید تا خشک شوند. که البته باید در این فاصله سینی های دستگاه را مرتب جا به جا کنید و خرمالوها را باید بعد از 5 ساعت برعکس کنید. تا سمت دیگرش هم خشک گردد.
برای آموزش و مطالعه روش های دیگر روی لینک مقاله زیر کلیک کنید.
چیپس کیوی
چیپس کیوی یا کیوی خشک از جمله انواع میوه خشک خوشمزه و جزو تنقلات سالم برای بچه ها و بزرگترها است که به روش های مختلف می توانید در خانه تهیه کنید. برای تهیه چیپس کیوی بدون فر به مواد ساده ای احتیاج دارید.
برای درست کردن این میوه خشک روی بخاری یا شوفاژ، کیوی های تازه و سفت را پوست بگیرید (می توانید پوست کیوی را نگه دارید) و به صورت حلقه های نازک از طول یا عرض برش بزنید.
نباید فراموش کنید که هر چه برش های کیوی نازک تر باشند، چیپس ها زودتر خشک می شوند. بعلاوه ضخامت برش ها باید یکسان باشد تا همگی به صورت یکدست خشک شوند.
کف یک سینی کاغذ روغنی بیندازید و کیوی های حلقه ای را با فاصله روی آن و با کمی فاصله از هم بچینید.
در یک کاسه اندازهی آبلیمو یا سرکه بریزید و با فرچه آشپزی در آبلیمو یا سرکه بزنید. فرچه را به آرامی روی کیوی ها بمالید. این کار به خوش طعم شدن چیپس ها یاری می نماید.
سینی حاوی برش های کیوی را روی بخاری با حرارت ملایم قرار دهید. چند ساعت بعد (3 تا 4 ساعت) کیوی ها را برگردانید تا سمت دیگر آن هم خشک گردد.
وقتی برگه های میوه خشک کیوی آماده شد، آنها را از روی حرارت بردارید و بعد از خنک شدن در ظرف دربسته قرار دهید یا بلافاصله آن را سرو و میل کنید.
برای آموزش روش های دیگر روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.
چیپس پرتقال
چیپس پرتقال با آن طعم مجذوب نماینده و بافت ترد و خوشمزه ای که دارد، یکی از سالم ترین تنقلاتی است که می توانید در تمام فصول سال مصرف کنید. معمولا در طرز تهیه میوه خشک پرتقال بازاری از روش های مختلفی استفاده می گردد.
بعضی این چیپس میوه خوشمزه را در آفتاب درست می نمایند و بعضی دیگر برای تهیه میوه خشک پرتقال از دستگاه میوه خشک کن، فر، ایرفرایر، مایکروویو، بخاری و شوفاژ یاری می گیرند.
برای تهیه چیپس پرتقال باید پرتقال ها را بشویید و در آبکش قرار دهید تا کمی خشک شوند. سپس با یک چاقوی تیز و اره ای پرتقال ها را به صورت ورقه ای نازک برش دهید.
برای برش دادن پرتقال می توانید از دستگاه های مخصوص برش میوه و سبزیجات نیز بهره ببرید. دقت کنید که همه پرتقال ها به یک اندازه و تمیز برش داده شوند.
برای تهیه شهد می توانید 1 لیوان فرانسوی شکر، 1 قاشق چای خوری آبلیمو و 1 لیوان فرانسوی آب را روی حرارت قرار دهید و خوب هم بزنید تا شکر در آب حل گردد و به غلظت مناسب برسد.
زمانی که شربت شما غلیظ شد، شعله گاز را خاموش کنید و اجازه دهید شهد خنک گردد. سپس با یک برس برش های پرتقال را به شهد آغشته کنید. روی هر تکه پرتقال اندازهی کمی شهد پخش کنید تا طعم آن بعد از خشک شدن شیرین تر گردد.
می توانید تکه های پرتقال را در ظرف شهد قرار دهید و بعد آن را بردارید تا کاملا به آن آغشته گردد.
برای آموزش مراحل و روش های دیگر روی لینک مقاله آن کلیک کنید.
چیپس لیموترش
چیپس لیمو یا لیمو ترش خشک ورقه ای یک چاشنی بی نظیر است که برای طعم دار کردن انواع خورشت ، دمنوش ها یا انواع چای به کار می رود. اسلایس های خشک شده و خوشمزه لیموترش، علاوه بر داشتن کلیه خواص میوه تازه از ماندگاری بسیار بالاتری هم برخوردارند.
برای درست کردن لیمو ترش خشک ورقه ای، ابتدا ضروری است لیموی تازه را به دقت بشویید. پیشنهاد می کنیم این کار را با یاری یک فرچه نرم یا حتی با استفاده از یک پد ظرفشویی پاکیزه انجام دهید تا از رفع شدن همه آلودگی های موجود در منافذ پوست لیمو مطمئن شوید.
لیموهای شسته شده و پاکیزه را در ظرف مناسبی بریزید و حداقل برای مدت 3 ساعت در آب خنک غوطه ور کنید. انجام این کار تا اندازه زیادی به رفع کردن تلخی پوست لیمو یاری می نماید. پس از گذشت این مدت، آن ها را در آبکش بریزید و صبر کنید تا کاملا خشک شوند.
پس از گرفتن تلخی، نوبت به برش دادن لیموها می رسد. برای این کار، می توانید از دیسک رنده ورقه ای غذاساز یا یک چاقوی تیز بهره ببرید و آن ها را به صورت حلقه های باریک اسلایس کنید.
سعی کنید قطر همه برش ها یکسان باشد تا تقریبا به طور همزمان خشک شوند. یادتان باشد، پس از حلقه حلقه کردن لیموها باید هسته ها را کاملا خارج کنید تا در هنگام استفاده تلخ نباشند. برش های ایجاد شده را در سینی مناسبی بچینید.
برای آموزش ادامه مراحل و روش های مختلف روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.
چیپس سیب
سیب خشک یا چیپس سیب درختی یکی از برترین تنقلات برای میان وعده بچه ها و بزرگسالان است. میوه های خشک یا چیپس های میوه، می توانند احتیاج بدن شما را به مواد معدنی و ویتامین ها رفع نمایند. در عین حال در هر فصلی از سال، به آنها دسترسی خواهید داشت.
برای تهیه چیپس سیب ساده روی بخاری یا شوفاژ، سیب های تازه و سفت را پوست گرفته و هسته های آن را بگیرید (می توانید پوست سیب و هسته ها را نگه دارید) و به صورت حلقه های نازک از طول یا عرض برش بزنید.
نباید فراموش کنید که هر چه برش های سیب نازک تر باشند، چیپس ها زودتر خشک می شوند. بعلاوه برش ها را به ضخامت یکسان خرد کنید تا همگی به صورت یکدست خشک شوند. سپس در یک کاسه آبلیمو و شکر را با کمی آب حل کنید.
کف یک سینی کاغذ روغنی بیندازید و سیب های حلقه ای را با فاصله روی آن و با کمی فاصله از هم بچینید. با فرچه آشپزی، از مخلوط آبلیمو و شکر، روی سیب ها بمالید.
سینی حاوی برش های سیب را روی بخاری با حرارت ملایم قرار دهید. حدود 3 تا 4 ساعت بعد (بسته به اندازه شعله بخاری) سیب ها را برگردانید تا سمت دیگر آن هم خشک گردد.
وقتی چیپس های سیب آماده شدند، آنها را از روی حرارت بردارید و در ظرف دربسته قرار دهید یا آن را سرو و میل کنید.
برای آموزش روش های دیگر روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.
چیپس لبو
چیپس لبو یکی از خوراکی های خوشمزه با لبو است که به عنوان تنقلات شب یلدا هم مورد استفاده قرار می گیرد. چیپس لبو یا چیپس چغندر قرمز را می توانید همراه با چای یا دیگر نوشیدنی ها نیز سرو کنید.
برای تهیه چیپس لبو، لبوها را با برس بشویید تا کاملا گل و لای از روی پوست آن پاک گردد. چون در طرز تهیه چیپس لبو، پوست لبو گرفته نمی گردد، پس باید تا جای ممکن لبوها را تمیز بشویید. سپس سر و ته لبوها را با چاقو جدا کنید. فر را روشن نموده و روی دمای 190 درجه سانتی گراد تنظیم کنید تا گرم گردد.
لبوها را با چاقو، به صورت باریک و حلقه حلقه، برش بزنید. هر چه لایه ها باریک تر باشند، چیپس تان سریع تر درست می گردد.
برای اینکه ضخامت همه لایه ها یا ورقه های لبو یکسان باشد و چیپس لبو علاوه بر ظاهر زیبا، یکدست گردد، بهتر است از رنده مخصوص برای چیپسی کردن برش ها بهره ببرید.
برای طعم دار کردن ورقه های لبو، برش های چغندر قرمز را در یک کاسه بریزید و روی آنها را نمک، فلفل سیاه، روغن زیتون و رزماری بریزید.
مواد را با هم مخلوط کنید تا کاملا طعم بگیرند. به مدت 15 تا 20 دقیقه صبر کنید تا آب قرمز لبوها، کمی خارج گردد و نمک و فلفل به خورد ورقه های لبو برود.
برای آموزش ادامه مراحل ، روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.
آلبالو خشکه
آلوچه آلبالو یا آلبالو خشکه جزو تنقلات محبوب بازاری است. در واقع یکی از راه های نگهداری طولانی مدت آلبالو برای بهره بردن از خواص آلبالو، خشک کردن آن است. آلبالو را می توانید به صورت آبدار نیز خشک کنید. بیشتر بچه ها آلبالو خشکه را دوست دارند. می دانستید آلبالو خشکه چه خواصی برای درمان انواع بیماری ها دارد؟
آلبالو خشکه را به چند روش می توانید درست کنید. مثلا برای درست کردن آلبالو خشکه با رب انار و نمک، بعد از شستن آلبالو ها آن ها را در سینی بریزید و در آفتاب قرار دهید. بعد از چند روز که آلبالوها خشک شدند، آنها را با رب انار و نمک، (به اندازه دلخواهتان) ترکیب و در بطری های درب بسته نگهداری بریزید.
برای درست کردن آلبالو خشکه در آفتاب مثل آلبالو خشک های خوشمزه بازاری ابتدا باید آلبالوها را بشویید و در آبکش بریزید تا کاملا آب شان گرفته و خشک شوند. سپس آلبالوها را در یک سینی بریزید. آلبالوها را طوری بچینید که روی هم انباشته نشوند چون در این صورت آلبالوها کپک می زنند.
سینی را زیر نور مستقیم خورشید قرار دهید تا آلبالوها نیمه خشک شوند. در واقع مدت زمان لازم برای نیمه خشک شدن آلبالوها بستگی به اندازه و شدت آفتاب دارد. به نظر می رسد 2 یا سه روز کافی باشد (البته اگر در شهرهای گرم با نور زیاد خورشید زندگی می کنید یک روز کافی است).
در آخرین مرحله از این روش خشک کردن آلبالو در منزل، بعد از یک یا دو روز آلبالوها را در یک ظرف بریزید و دوباره با اندازهی نمک و رب انار مزه دار کنید. دوباره آلبالوها را در سینی بچینید و یک روز دیگر در آفتاب بگذارید. آلبالو خشک ها باید کمی نرم شوند و لازم نیست پوست به هسته بچسبد.
برای مطالعه به چند روش دیگر روی لینک مطلب آن کلیک کنید.
اصول خشک کردن میوه در هواپز
خشک کردن میوه در هواپز و سرخ کن بدون روغن، یکی از روش های سریع، راحت و بی دردسر برای خشک کردن میوه و بالا بردن ماندگاری آنها است.
شما می توانید انواع میوه ها را در هواپز یا سرخ کن بدون روغن، خشک کنید و از این دستگاه، نهایت استفاده را بکنید. اما خشک کردن میوه در هواپز، اصول خاص خودش را دارد و باید دمای مناسب برای خشک کردن میوه های مختلف در هواپز را بدانید.
برای مثال حداقل دما برای خشک کردن میوه ها در هواپز، دمای 60 درجه سانتی گراد است. هر چه دما را بالاتر ببرید، میوه ها زودتر خشک می شوند ولی در این صورت باید مراقب باشید که نسوزند یا روی آنها قهوه ای نگردد. پس مدام باید به میوه ها سر بزنید. اما مدت زمانی که هر میوه احتیاج به خشک شدن دارد، با هم فرق دارد.
شما می توانید برای آموزش روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.
چطور چای و دمنوش طبیعی با انواع میوه خشک درست کنیم؟
- برای درست کردن انواع میوه خشک جهت تهیه چای و دمنوش، نوع میوه ای که انتخاب می کنید بسیار مهم است. بهتر است از میوه های تازه، رسیده و شیرین فصل برای خشک کردن بهره ببرید.
- دقت کنید که میوه ای که انتخاب می کنید زیادی خشک و بدون آب نباشد. میوه بیش از حد خشک رنگ چای و دمنوش میوه ای را تیره می نماید و طعم بیش از حد کاراملی به آن می بخشد.
- اگر دستگاه میوه خشک کن ندارید بهتر است میوه های زمستانی یا تابستانی را در فر خشک کنید.
- برای درست کردن چای و دمنوش طبیعی با انواع میوه خشک بهتر است از چای سفید بهره ببرید چون هم طعم ملایم تری دارد و هم طعم میوه ها را بهتر به خودش جذب می نماید. در صورتی که چای سفید در دسترس ندارید چای سبز هم گزینه مناسبی است. طرز دم کردن چای سفید را بلد هستید؟
سوالات متداول درباره خشک کردن انواع میوه زمستانی و تابستانی
برای خشک کردن میوه در فر، باید دمای فر چقدر باشد؟
برای خشک کردن انواع میوه، اگر فر را روی درجه حرارت 90 درجه سانتی گراد تنظیم کنید. خشک شدن میوه ها به تدریج و به آرامی صورت می گیرد و بسته به آبدار بودن میوه ها و ضخامت آنها، ممکن است خشک کردن آنها حدود 6 تا 12 ساعت یا بیشتر زمان ببرد. در این مدت میوه ها را چند بار زیر و رو کنید تا میوه ها یکدست خشک شوند.
خشک کردن میوه روی بخاری چقدر طول می کشد؟
مدت زمان خشک شدن میوه روی بخاری یا شوفاژ، بسته به آبدار بودن میوه ها و ضخامت آنها، معمولا 10 تا 12 ساعت است. بهتر است این کار را از یک شب تا صبح انجام دهید.
نشانه خشک شدن میوه چیست؟
میوه ها نباید مرطوب و چسبناک باشند. اگر میوه ها هنوز رطوبت داشتند باید زمان بیشتری خشک تا تمام آب شان را از دست بدهند.
موارد مصرف میوه خشک چیست؟
- از این میوه خشک ها برای سرو کردن با انواع دسر هم می توانید بهره ببرید.
- با میوه خشک می توانید انواع دمنوش و چای میوه ای درست کنید.
- میوه خشک را می توانید به عنوان تنقلات شب یلدا، تنقلات مدرسه، میان وعده روز یا برای پذیرایی در مهمانی ها بهره ببرید.
- میوه خشک را می توانید همراه با چای یا دمنوش یا به عنوان عصرانه مقوی میل کنید.