2 طرز تهیه کیک یزدی زعفرانی خوشمزه بدون ماست و با ماست
به گزارش مجله 10 از 10، کیک یزدی یا کیک فنجانی که در واقع همان کاپ کیک و مافین فرنگی هاست، از جمله قدیمی ترین و نوستالژیک ترین شیرینی های ایرانی و از انواع کیک ساده خانگی و اسفنجی است. همان طور از که اسم این کیک خوشمزه پیداست دستور تهیه اصلی آن متعلق به یزدی هاست. 2 طرز تهیه کیک یزدی زعفران خوشمزه و نرم بدون ماست (با شیر) و با ماست و نکات مهم کیک یزدی پف و نرم را در مجله خبرنگاران بخوانید.
طرز تهیه کیک یزدی بدون ماست یا با ماست در فر یا توستر
مواد لازم
تخم مرغ: 3 عدد
آرد: 3 لیوان فرانسوی دسته دار
روغن مایع: 1/3 لیوان فرانسوی دسته دار
شکر: 1/5 لیوان فرانسوی دسته دار
شیر: 2/3 لیوان فرانسوی دسته دار (یا ماست سفت و بدون آب 1 لیوان فرانسوی دسته دار)
زعفران دم نموده غلیظ: 1 قاشق غذاخوری
وانیل: ¼ قاشق غذاخوری
گلاب: ¼ لیوان فرانسوی دسته دار
بیکینگ پودر: 1 قاشق غذاخوری
کپسول کیک یزدی یا کاغذ کیک یزدی
کنجد: به مقدار دلخواه
طرز تهیه
مرحله اول
برای درست کردن یک کیک یزدی ساده و خوشمزه قبل از هر کاری فر را روشن کنید و در دمای 200 درجه سانتی گراد گرم کنید. برای آماده کردن مایه کیک یزدی ابتدا باید شکر، تخم مرغ و وانیل را با هم ترکیب کنید و خوب هم بزنید تا یکدست گردد. سپس روغن را اضافه کنید و هم بزنید. وقتی که روغن هم کاملا مخلوط شد کم کم شیر یا ماست را اضافه کنید و حین اضافه کردن مرتب ترکیب را هم بزنید. سپس گلاب و زعفران را اضافه کنید.
مرحله دوم
برای اضافه کردن آرد به مواد تدریجی عمل کنید و آرد را کم کم اضافه کنید. اما قبل از اضافه کردن آرد باید آن را با بیکینگ پودر ترکیب کنید و دو بار الک کنید. در واقع مقدار آرد بعد از الک کردن باید 3 لیوان فرانسوی دسته دار باشد. سپس آرد و بیکینگ پودر الک شده را به سایر مواد کم کم اضافه کنید و در همین حین هم بزنید. نکته مهم: برای درست کردن کیک یزدی از جوش شیرین استفاده نکنید، همان بیکینگ پودر برای پف کردن انواع کیک ساده و اسفنجی مثل کیک یزدی کافی است.
مرحله سوم
برای درست کردن کیک یزدی باید قالب کیک یزدی داشته باشد. کف قالب کپسول های کاغذی کیک یزدی را بچینید و در هر کپسول تا ¾ حجم کپسول مایه کیک بریزید و روی آن ها کنجد بپاشید. با قاشق یک علامت ضربدر هم روی مایه کیک یزدی بزنید تا در فر پف کند و ترک بخورد. قالب کیک را به مدت 15 یا 20 دقیقه در فر بگذارید تا بپزد. حین پخت کیک در فر به هیچ عنوان درب فر را باز و بسته نکنید تا پف کیک نخوابد و بافت کیک اسفنجی پیدا کند. برای اطلاعات بیشتر در این زمینه مقاله طرز تهیه کیک ساده اسفنجی پف و گنبدی بدون خشکی را بخوانید.
مرحله چهارم
بعد از 15 دقیقه وقتی سطح کیک طلایی شد و پف کرد با نوک چنگال یا خلال دندان میزان پخت کیک را امتحان کنید. اگر خلال دندان خشک از کیک بیرون آمد کیک یزدی آماده است اما اگر به نوک چنگال یا خلال دندان مایه خیس کیک چسبیده بود 5 یا 7 دقیقه دیگر صبر کنید تا کیک شما بپزید. برای درست کردن کیک فنجانی یا همان یزدی از کشمش یا گردو خرد شده هم در مایه کیک می توانید بهره ببرید، می توانید مقداری 2 الی سه قاشق آب پرتقال یا اسانس موز به مایه کیک هم اضافه کنید تا کیک فنجانی با عطر و طعم موز یا پرتقال یا هر میوه دیگری که دوست دارید داشته باشید. در صورت تمایل می توانید روی کیک یزدی را با خامه فرم گرفته قنادی تزیین کنید و زیباترش کنید.
طرز تهیه کیک یزدی بدون فر و در ماهیتابه
طرز تهیه کیک یزدی با ماست یا بدون ماست (با شیر) بدون فر هم امکان پذیر است. اگر فر یا توستر ندارید از قابلمه برای درست کردن کیک یزدی بهره ببرید و به جای کپسول کاغذی کیک یزدی هم از فنجان بهره ببرید و 3/4 حجم فنجان را با مایه کیک پر کنید. برای این کار در یک قابلمه به اندازه نصف ارتفاع فنجان ها آب بریزید و روی شعله گاز قرار دهید تا آب جوش بیاید. بعد از اینکه آب جوش آمد فنجان ها را در قابلمه بچینید.
اجازه دهید فنجان ها به مدت 15 دقیقه روی شعله متوسط گاز بمانند (درب قابلمه را باز بگذارید) سپس بعد از 15 دقیقه زیر اجاق را خاموش کنید و یک پارچه تمیز روی قابلمه قرار دهید. ده دقیقه به همین صورت زمان دهید تا فنجان ها داخل قابلمه باشند و به هیچ عنوان پارچه را از درب قابلمه را بر ندارید تا پف کیک نخوابد. بعد از ده دقیقه کیک یزدی ها آماده هستند. کیک یزدی ها را از قابلمه بیرون بیاورید و بگذارید تا خنک شوند.
منبع: افق کوروشبه "2 طرز تهیه کیک یزدی زعفرانی خوشمزه بدون ماست و با ماست" امتیاز دهید
دیدگاه های مرتبط با "2 طرز تهیه کیک یزدی زعفرانی خوشمزه بدون ماست و با ماست"
زینب 19 مهر 1399
می ترسم بدمزن بشه.