مصرف بیش از حد تخم مرغ چه خطراتی دارد؟

به گزارش مجله 10 از 10، پژوهش های تازه نشان می دهند که تخم مرغ می تواند به واقع خطر سکته مغزی و حمله قلبی را کاهش دهد. بر اساس این تحقیقات، پژوهشگران دریافتند افرادی که در هفته تا 5 عدد تخم مرغ مصرف کردند، حدود 10 درصد خطر پایین تری در زمینه ابتلا به این بیماری ها به نسبت افرادی داشتند که تنها در موارد استثنایی، تخم مرغ در منوی غذایی آن ها قرار گرفته بود.

مصرف بیش از حد تخم مرغ چه خطراتی دارد؟

برای افرادی که بیماری های قلبی ندارند و یا از چربی خون و یا دیابت رنج نمی برند، مصرف 3 تا 4 تخم مرغ در هفته توصیه می گردد.

کارشناسان پایگاه آلمانی Focus.de در گزارشی به ویژگی های مثبت و منفی تخم مرغ و نیز پیامد های مصرف روزانه آن از نگاه دانشمندان پرداخت.

این پایگاه آلمانی در گزارش خود که با عنوان حقیقت در مورد تخم مرغ: چه تعداد (تخم مرغ) سالم است و چه زمانی آن ها به بدن آسیب می رسانند منتشر کرد، نوشت: مدت ها تصور بر آن بود افرادی که تخم مرغ های زیادی می خورند، در معرض خطر حملات قلبی و کلسترول قرار دارند؛ اما پژوهش های کنونی نشان می دهد تخم مرغ به عکس می تواند مانع چنین مشکلاتی گردد.

در ادامه گزارش این پایگاه آلمانی آمده است: تخم مرغ هنوز تصویر نسبتا بدی را با خود به همراه دارد. علت این امر هم آن است که شماری از پژوهش ها، تخم مرغ را به علت دارا بودن کلسترول زیاد، در رده غذا های عامل نگرانی دسته بندی نموده اند. می دانیم که کلسترول به مانند چربی خون، منجر به رسوب در رگ های خونی شده و می تواند سبب حمله قلبی و سکته مغزی گردد.

پژوهش های متناقض

اما با این حال پژوهش های نو نشان می دهند که تخم مرغ می تواند به واقع خطر سکته مغزی و حمله قلبی را کاهش دهد. بر اساس این تحقیقات، پژوهشگران دریافتند افرادی که در هفته تا 5 عدد تخم مرغ مصرف کردند، حدود 10 درصد خطر پایین تری در زمینه ابتلا به این بیماری ها به نسبت افرادی داشتند که تنها در موارد استثنایی، تخم مرغ در منوی غذایی آن ها قرار گرفته بود.

اما در کنار این تحقیق، پژوهش دیگری وجود دارد که به عکس، مهر تأییدی بر معروفیت بد تخم مرغ است. به نوشته این پایگاه آلمانی، یکی از دلایل پژوهش های متناقض این است که بیشتر آنها، پرسشی در مورد رژیم کامل غذایی افراد مورد آنالیز و نیز ورزش آن ها نداشتند. همانطوری که می دانیم، سطح کلسترول را با میوه و سبزیجات و مصرف فیبر فراوان و نیز فعالیت های ورزشی می توان کاهش داد.

کلسترول خون

علاوه براین، این مسأله نیز مطرح است که آیا بدن فرد به سرعت چربی خون را تجزیه می نماید یا به عکس، آماده رسوبات خطرناک است؟ بعضی افراد سه عدد تخم مرغ سرخ نموده روزانه می خورند و سطح کلسترول شان نیز در حد نرمال باقی می ماند.

حتی در این زمینه یک مثال عجیب تر نیز وجود دارد: یک مرد 88 ساله حتی روزانه به شکل منظم 25 عدد تخم مرغ می خورد، احساس سلامتی می کرد و چربی خونش زیاد نبود حتی اثری از تصلب شرایین نداشت. این شاید به آن علت بود که به بعضی دلایل، جذب کلسترول در روده وی به میزان قابل توجهی کاهش یافته بود.

البته باید دانست که قطعا این فرد یک استثنا بوده و این طور نیست که دیگران هم از او در این کار تقلید نمایند؛ چرا که افراد دیگری هستند که تنها روزانه یک عدد تخم مرغ صبحانه می خورند؛ اما با چربی خون دست و پنجه نرم می نمایند.

اما در نهایت باید دانست که غذا هایی مانند تخم مرغ، تنها 25 درصد مسئول چربی خون هستند و بیشتر کلسترول به وسیله خود کبد فراوری می گردد؛ بنابراین این چربی های خون در بدن فراوری شده اند و نه از خارج بدن.

چه میزان تخم مرغ مصرف کنیم؟

این پایگاه آلمانی در ادامه نوشت مصرف سه تا 4 تخم مرغ در هفته برای افراد سالم مسئله ای ایجاد نمی نماید. به نوشته این پایگاه، متخصصان تغذیه موافقت نموده اند که نه تنها نباید بر بدی تخم مرغ اصرار کرد؛ بلکه باید آن را به عنوان بخشی از رژیم غذایی سالم توصیه کرد؛ تا جایی که انجمن تغذیه آلمان نیز قوانین خود در زمینه مصرف تخم مرغ را تسهیل نموده است؛ بنابراین برای افرادی که بیماری های قلبی ندارند و یا از چربی خون و یا دیابت رنج نمی برند، مصرف 3 تا 4 تخم مرغ در هفته توصیه می گردد.

حتی یک پژوهش که از سوی محققان سوئدی اجرا شده، نشان می دهد مصرف تا 6 تخم مرغ در هفته خطر حمله قلبی و سکته مغزی را افزایش نخواهد داد؛ اما باید دانست افرادی که بیش از این میزان در هفته تخم مرغ مصرف می نمایند؛ ممکن است با پیامد های منفی آن روبرو شوند.

منبع: برنا

منبع: فرادید
انتشار: 25 آذر 1401 بروزرسانی: 25 آذر 1401 گردآورنده: 10az10.ir شناسه مطلب: 2290

به "مصرف بیش از حد تخم مرغ چه خطراتی دارد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مصرف بیش از حد تخم مرغ چه خطراتی دارد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید