طرز تهیه نان کاکولی خوشمزه و سنتی به روش شهرکردی
به گزارش مجله 10 از 10، نان کاکولی شهرکرد یکی از نان های سنتی و خوشمزه چهار محال بختیاری است که عطر و طعمی خاص و متفاوت دارد.
کاکولی نان کجاست؟
نان کاکولی (به انگلیسی : Kakooli Bread) نان خوشمزه و سنتی استان چهار محال بختیاری و شهر کرد است که معمولا برای افطار ماه رمضان طبخ می گردد.
مواد لازم نان کاکولی شهرکرد
آرد نان به میزان کافی
شیر1 پیمانه
مایه خمیر فوری1 قاشق غذاخوری
شکر½ پیمانه
روغن مایع ½ پیمانه
مغز گردو¼ پیمانه
تخم مرغ1 عدد
کشمش¼ پیمانه
زردچوبه1 قاشق چایخوری
نمک¼ قاشق چایخوری
زعفران دم نموده1 قاشق چایخوری
زیره سیاه1 قاشق چایخوری
رازیانه1 قاشق چایخوری
سیاه دانه1 قاشق چایخوری
مواد لازم رومال
تخم مرغ1 عدد
زعفران دم نموده به میزان کافی
کنجد سیاه و سفید به میزان کافی
طرز تهیه نان کاکولی شهرکرد
برای تهیه نان کاکولی خوشمزه شهر کرد ، گردو را ریز خردکنید.
تابه ای را روی حرارت ملایم بگذارید و کمی روغن مایع و زردچوبه در آن بریزید و هم بزنید تا بوی خامی اش گرفته گردد. زعفران دم نموده و شیر را اضافه کنید و صبر کنید شیر گرم گردد. تخم مرغ را در ظرفی جداگانه بریزید.
روغن مایع را به همراه خمیر مایه فوری ، شکر ، کشمش ، گردو ، رازیانه ، زیره و سیاه دانه به تخم مرغ اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست گردد سپس مخلوط شیر را به تخم مرغ اضافه نمایید و هم بزنید.
آرد و نمک را الک کنید و کم کم به شیر اضافه کنید و ورز بدهید تا خمیری نرم و لطیف درست گردد که به دست نچسبد. اضافه کردن آرد را در این مرحله متوقف کنید.
ری خمیر را بپوشانید و به مدت 1 ساعت در دمای محیط قرار دهید تا حجمش 2 برابر گردد.
خمیر را کمی ورز دهید تا هوای اضافه اش گرفته گردد.
از خمیر چانه های 150 گری جدا کنید و هر چانه را با وردنه نازک باز کنید.
فر را با دامای 175 درجه سانتیگراد روشن کنید تا کاملا گرم گردد.
مواد رومال نان را با چنگال هم بزنید یکدست گردد و سپس با نوک انگشت روی خمیر طرح بیندازید و با قلم مو مواد رومال را رویش بکشید.
کف سینی فر را را با کاغذ روغنی بپوشانید و خمیرها را در سینی بچینید و در طبقه وسط فر به مدت نیم ساعت قرار دهید تا بپزد.
بعد از پخت ، نان ها را روی پارچه نخی بگذارید تا کاملا خنک شوند.
منبع: گردشبان