طرز تهیه خورش آلو اسفناج مجلسی با مرغ، غذایی سالم و مجلسی

به گزارش مجله 10 از 10، خورش آلو اسفناج با مرغ یکی از غذاهای سنتی و محبوب ایرانی است که با ترکیب اسفناج تازه، آلو خورشتی و تکه های مرغ تهیه می گردد. این خورش طعمی ملس و دلچسب دارد که به علت ترکیب خاص آلو و اسفناج، هم مقوی است و هم هضم راحتی دارد. خورش آلو اسفناج به ویژه در فصل پاییز و زمستان که اسفناج تازه در دسترس است، هواداران زیادی دارد.

طرز تهیه خورش آلو اسفناج مجلسی با مرغ، غذایی سالم و مجلسی

این غذا سرشار از آهن، ویتامین C و آنتی اکسیدان ها بوده و گزینه ای عالی برای تقویت سیستم ایمنی بدن محسوب می گردد. در ادامه، طرز تهیه خورش آلو اسفناج مجلسی با مرغ را با تمام فوت وفن های آن آموزش می دهیم.

مواد لازم برای تهیه خورش آلو اسفناج با مرغ

  • مرغ 4 تکه (ران یا سینه)
  • اسفناج 500 گرم
  • آلو خورشتی 10 عدد
  • پیاز 2 عدد میانه
  • سیر 2 حبه
  • رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری
  • آب لیمو 1 قاشق غذاخوری
  • زعفران دم نموده 1 قاشق غذاخوری
  • نمک، زردچوبه و فلفل سیاه به اندازه لازم
  • روغن مایع به اندازه لازم
  • آب مرغ یا آب جوش 2 لیوان

مراحل طرز تهیه خورش آلو اسفناج مجلسی با مرغ

مرحله اول: آماده کردن اسفناج

ابتدا اسفناج ها را درون یک ظرف بزرگ آب خیس کنید تا گرد و غبار و گل ولای از بین برود. پس از 5 دقیقه، آن ها را آبکش نموده و مجدداً با آب سرد بشویید. این کار را تا زمانی ادامه دهید که آب کاملاً شفاف گردد. سپس اسفناج ها را در یک سبد قرار دهید تا آب اضافی آن ها گرفته گردد.

مرحله دوم: سرخ کردن مرغ

در یک قابلمه مناسب، اندازهی روغن بریزید و اجازه دهید داغ گردد. سپس تکه های مرغ را با اندازهی زردچوبه، نمک و فلفل سیاه داخل قابلمه بچینید. مرغ ها را روی حرارت میانه سرخ کنید تا سطح آن ها طلایی گردد. این مرحله باعث خوش رنگ تر و خوش طعم تر شدن خورش خواهد شد.

مرحله سوم: خرد کردن اسفناج

بعد از خشک شدن اسفناج ها، آن ها را روی تخته آشپزخانه قرار دهید و با چاقوی تیز به صورت درشت خرد کنید. مقدار خرد کردن اسفناج بستگی به سلیقه شما دارد، اما بهتر است خیلی ریز نشوند تا خورش ظاهر بهتری داشته باشد. خرد کردن بیش از حد اسفناج باعث له شدن آن هنگام پخت می گردد.

مرحله چهارم: تفت دادن پیاز و اضافه کردن مرغ

در همان قابلمه ای که مرغ را سرخ کردید، پیازهای نگینی خردشده را اضافه کنید و با حرارت میانه تفت دهید تا طلایی شوند. سپس کمی سیر ریز خردشده هم اضافه کنید و یک دقیقه دیگر تفت دهید. در این مرحله، تکه های مرغ را به قابلمه برگردانید و اجازه دهید طعم پیاز و سیر را جذب کند.

مرحله پنجم: ریختن آب روی مرغ و خیساندن آلو

حالا 2 لیوان آب جوش یا آب مرغ را روی تکه های مرغ بریزید و درب قابلمه را ببندید تا روی حرارت ملایم بپزند. در این مدت، آلوهای خورشتی را در یک کاسه آب گرم قرار دهید و اجازه دهید حدود 20 دقیقه خیس بخورند. این کار باعث می گردد آلوها نرم تر شوند و طعم بهتری در خورش ایجاد نمایند.

مرحله ششم: تفت دادن اسفناج

در یک تابه جداگانه، کمی روغن بریزید و اسفناج های خردشده را روی حرارت ملایم تفت دهید. تفت دادن را تا جایی ادامه دهید که آب اضافی اسفناج ها تبخیر گردد و کمی تغییر رنگ دهند. اما دقت کنید که اسفناج ها نسوزند، زیرا این کار باعث تلخی خورش خواهد شد.

مرحله هفتم: اضافه کردن اسفناج به قابلمه مرغ

پس از اینکه مرغ نیم پز شد، اسفناج تفت داده شده را به قابلمه اضافه کنید و مواد را به آرامی هم بزنید تا اسفناج با سس خورش ترکیب گردد. این کار باعث می گردد خورش طعم یکدست تری داشته باشد و رنگ آن زیباتر گردد.

مرحله هشتم: اضافه کردن آلو

در این مرحله، آلوهای خیسانده شده را از آب خارج نموده و به خورش اضافه کنید. آلو باعث ایجاد طعم ملس در خورش می گردد و به آن عطر و لعاب خاصی می دهد. بعد از اضافه کردن آلو، خورش را روی حرارت ملایم بگذارید تا جا بیفتد.

مرحله نهم: اضافه کردن آبلیمو و سرو

در 10 دقیقه انتهای پخت، اندازه کمی آبلیمو (یا آبغوره) به خورش اضافه کنید تا طعم خورش بالانس گردد. بعد از چند دقیقه که خورش کاملاً جا افتاد و غلیظ شد، آن را در ظرف سرو بریزید و همراه با برنج زعفرانی نوش جان کنید.

نکات تکمیلی برای طرز تهیه خورش آلو اسفناج با مرغ

خورش آلو اسفناج یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که ترکیب اسفناج، آلو و مرغ در آن طعمی ملس و دلچسب ایجاد می نماید. برای تهیه یک خورش خوش طعم و مجلسی، رعایت چند نکته مهم می تواند کیفیت غذا را ارتقا دهد. در ادامه نکات طلایی برای طبخ این خورش حرفه ای را آنالیز می کنیم.

انتخاب برترین آلو برای خورش

برای تهیه خورش آلو اسفناج رستورانی، از آلو بخارا یا آلو برقانی بهره ببرید. این آلوها طعم شیرین و ملسی دارند و به خورش لعاب بیشتری می دهند. اگر آلوها خیلی خشک هستند، قبل از اضافه کردن به خورش، آن ها را در آب گرم خیس کنید تا نرم شوند. در طرز تهیه خورشت آلو بخارا هم از این نوع آلوها استفاده می گردد.

ترفند سرخ کردن اسفناج

در طرز تهیه خورش اسفناج ساده، تفت دادن اسفناج با اندازه کمی روغن و روی حرارت ملایم باعث می گردد عطر و طعم آن در خورش بیشتر نمایان گردد. مراقب باشید که اسفناج را بیش از حد سرخ نکنید، چون باعث تلخی خورش خواهد شد.

استفاده از بوقلمون به جای مرغ

اگر می خواهید یک خورش متفاوت داشته باشید، می توانید در طرز تهیه خورشت آلو و اسفناج با بوقلمون، از ران یا سینه بوقلمون بهره ببرید. گوشت بوقلمون طعم غنی تری دارد و خورش را مجلسی تر و خوشمزه تر می نماید. مدت زمان پخت بوقلمون بیشتر از مرغ است، پس به اندازه آب خورش دقت کنید.

اضافه کردن رب انار برای طعمی ملس تر

در طرز تهیه خورشت آلو اسفناج با مرغ و رب انار، می توانید یک قاشق غذاخوری رب انار ترش یا ملس به خورش اضافه کنید. این کار طعم خورش را خاص تر می نماید و به آن رنگ و لعاب جذابی می بخشد.

افزودن گوشت گوسفندی به جای مرغ

در طرز تهیه خورشت آلو اسفناج با گوشت گوسفندی، می توانید به جای مرغ از گوشت گوسفندی بدون چربی بهره ببرید. بهتر است گوشت را با پیاز و ادویه های مخصوص مانند زردچوبه، فلفل و دارچین تفت دهید تا عطر آن بهتر گردد. زمان پخت گوشت گوسفندی بیشتر از مرغ است، بنابراین بهتر است از زودپز بهره ببرید.

چگونه خورش لعاب دار و غلیظ گردد؟

برای اینکه خورشت آلو اسفناج حرفه ای لعاب بیشتری داشته باشد، اجازه دهید خورش روی حرارت کم و با درب نیمه باز بپزد. بعلاوه استفاده از اندازه کمی آرد سرخ شده یا پوره آلو می تواند به غلیظ شدن خورش یاری کند.

استفاده از زعفران برای عطر و رنگ بهتر

در انتها پخت، اندازهی زعفران دم نموده به خورش اضافه کنید. این کار باعث می گردد خورش مجلسی تر گردد و عطر فوق العاده ای بگیرد.

اگر شما هم این خورشت خوش طعم را با فوت و فن خاصی درست می کنید یا پیشنهادی برای خوش طعم تر شدن آن دارید، حتما در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید!

منبع: کتاب کاله
انتشار: 23 اردیبهشت 1404 بروزرسانی: 23 اردیبهشت 1404 گردآورنده: 10az10.ir شناسه مطلب: 2549

به "طرز تهیه خورش آلو اسفناج مجلسی با مرغ، غذایی سالم و مجلسی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه خورش آلو اسفناج مجلسی با مرغ، غذایی سالم و مجلسی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید