طرز تهیه آش چغندر قرمز (آش لبو)
به گزارش مجله 10 از 10، آش چغندر یا آش لبو یکی از انواع آش سنتی خوشمزه ایرانی است که با استفاده از حبوبات و چغندر قرمز تهیه می گردد. با طرز تهیه آش چغندر قرمز آشنا شوید.
با رسیدن فصل سرما، بازار پخت وپز انواع سوپ و آش حسابی داغ است. یکی از سبزیجاتی که در این فصل به وفور یافت می گردد و باید حتما قدر آن را دانست و از آن استفاده نمود چغندر قرمز یا لبو است.
چغندر را معمولا به صورت ساده یا با شکر آبپز نموده و داغ داغ میل می نمایند اما به جز این، می توان انواع سوپ و آش چغندر را نیز با این گیاه مفید و پرخاصیت و البته خوش رنگ تهیه نمود. در ادامه قصد داریم طرز تهیه آش چغندر قرمز را به شما آموزش دهیم که بسیار خوش طعم و خوش آب و رنگ است و یکی از بهترین گزینه ها برای شب های سرد پاییز و زمستان محسوب می گردد.
مواد لازم برای تهیه آش چغندر قرمز
چغندر | 500 گرم |
بادمجان | 2-3 عدد |
نخود | نصف پیمانه |
لوبیا قرمز | نصف پیمانه |
لوبیا چیتی | نصف پیمانه |
عدس | نصف پیمانه |
برنج نیم دانه | 1 پیمانه |
کشک ساییده | 2 پیمانه |
سبزی آش (اسفناج، برگ چغندر، گشنیز، تره، جعفری) | نیم کیلو |
کمی ترخون،شنبلیله،مرزه و نعناع | 2 قاشق غذاخوری |
نمک، زردچوبه، فلفل | به میزان لازم |
طرز تهیه آش چغندر قرمز
- برای تهیه آش چغندر مانند هر غذای دیگری که در آن از جبوبات استفاده می گردد باید نخود و لوبیاها را از شب قبل خیس کنید.
- روز بعد، نخود و لوبیاها را داخل قابلمه ریخته و با کمی نمک بپزید.
- بعد از حدود یک ساعت از آغاز زمان پخت، عدس ها را نیز اضافه کنید.
- تلخی بادمجان ها را گرفته و آن ها را سرخ کنید.
- برنج را با کمی زردچوبه و نمک در ظرفی جداگانه بپزید تا حسابی نرم شوند.
- بعد از حدود 30 دقیقه، سبزی جات ساطوری شده را به همراه بادمجان های سرخ شده و چغندر های خردشده به برنج اضافه کنید.
- در قابلمه را نیمه باز بگذارید و همه مواد را حدود 30 تا 35 دقیقه با شعله کم بپزید.
- هر از گاهی مواد را هم بزنید تا دیگ ته نگیرند.
- اگر مواد کم آب شدند، مقداری آب جوش اضافه کنید.
- حالا حبوبات پخته شده را به این قابلمه اضافه کنید و حدود 10 دقیقه روی شعله ملایم قرار داده و مرتب با قاشق چوبی هم بزنید.
- بعد از این مدت، شعله را خاموش کنید تا مواد از جوش بیفتند.
- سپس کشک را به آش اضافه کنید و خوب هم بزنید.
- آش را داخل ظرف سرو کشیده و با سیرداغ و نعناداغ تزیین کنید.
این آش رنگ بسیار زیبا و چشم نوازی دارد و طعم آن نیز ملایم و متفاوت است. شما می توانید یک مرتبه این آش خوشمزه را با مقدار کمی از مواد اولیه گفته شده تهیه کنید و در صورتی که طعم آن مورد رضایت شما بود، به مقدار بیشتر از آن تهیه نموده و از خوردن این آش لذت ببرید.
گروه آشپزی خبرنگاران
منبع: setare.com