خواص سرکه بالزامیک

به گزارش مجله 10 از 10، بگذارید با این سؤال شروع کنیم که سرکه بالزامیک چیست؟ سرکه بالزامیک از کاهش آب یا به اصطلاح در زمان پیری انگور تهیه می گردد و در عین داشتن رنگ قهوه ای تیره، طعم ترش و غلظت بالا کمی شیرین است. اگرچه سرکه بالزامیک از ایتالیا سرچشمه می گیرد، اما طعم غنی و خواص سرکه بالزامیک موجب شده در سراسر دنیا محبوب و به عنوان یک مکمل ارزشمند شناخته گردد.

خواص سرکه بالزامیک

سرکه بالزمایک یکی از محبوب ترین چاشنی های موجود است و افزایش محبوبیت خود را علاوه بر طعم قابل توجهش به فواید سلامتی که دارد مدیون است. قطعاً شما نیز از این سرکه مجذوب نماینده به عنوان چاشنی غذاهایتان استفاده می کنید اما ممکن است هنوز از تمام خواص آن مطلع نباشید.

بیایید در ادامه در عین پرداختن به مضرات سرکه بالزامیک به این بپردازیم که سرکه بالزامیک چه کاری برای شما انجام داده که باعث تقویت سلامتی شما می شود؟

فواید سرکه بالزامیک

خواص سرکه بالزامیک برای سلامتی چیست؟ سرکه بالزامیک یک ماده محبوب است که در عین داشتن طعمی متمایز از فواید بسیاری برای سلامتی برخوردار است.

اثر ضد میکروبی

از آنجاکه اسید استیک موجود در سرکه بالزامیک یک اثر ضد میکروبی دارد می تواند باکتری های موجود در کاهو و سایر انواع سبزیجات را به حداقل برساند به همین علت سال های زیادی است که مردم از خواص سرکه بالزامیک برای شستشوی سبزیجات استفاده می نمایند.

کالری سرکه بالزامیک

از دیگر فواید سرکه بالزامیک این است که دارای کالری بسیار کم است و کالری کم به کاهش اشتهای بدن یاری می نماید پس و برای کسانی که سعی می نمایند مراقب کالری خود باشند، یک ماده ایده آل است. بعلاوه این سرکه فاقد چربی و پروتئین است از این رو آن را به عنوان یک افزودنی کم چرب و همینطور راهی عالی برای طعم دادن به غذاهای سالم دانست که در نهایت به کاهش سریع تر وزن یاری کند.

یک آزمایشگاهی برروی موش ها این خاصیت را تایید می نماید چراکه نتیجه نشان داده است که استیک اسید موجود در سرکه دارای ویژگی کاهش دهنده چربی است البته نه به این معنی که این ماده چربی اضافی را یک شبه آب کند، به این معنی که ابزار مفیدی برای یک سفر کاهش وزن سالم است و می تواند در این مدت به شما یاری کند.

منبع غنی از مواد معدنی

از نظر تغذیه ای، سرکه بالزامیک منبع غنی از مواد معدنی چون کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر، پتاسیم، منگنز و استیک اسید است. این مواد معدنی نهفته در خواص سرکه بالزامیک می تواند مسئول تشکیل استخوان ها، دندان های بدن و بعلاوه تکانه های عصبی و حفظ کلیه هاست. مفیدترین قسمت این سرکه برخورداری از اندازه بالای مواد مغذی انگور یعنی گیاهی که خاصیت آنتی اکسیدانی دارد.

تحقیقات آزمایشگاهی نشان داده است که آنتی اکسیدان های موجود در سرکه بالزامیک از اکسیداسیون کلسترول بد جلوگیری می نماید به همین علت خاصیت آنتی اکسیدانی که از خواص سرکه بالزامیک است می تواند باعث کاهش خطر بیماری های قلبی، سرطان و سایر بیماری های عفونی شود.

کنترل نماینده سطح گلوکز و فشار خون

از آنجاکه این سرکه محبوب دارای محتوای آنتی اکسیدانی بالایی است، خواص درمانی سرکه بالزامیک برای افراد مبتلا به دیابت نوع 2 شامل کنترل و حفظ سطح گلوکز خون یاری کند.

یک مطالعه نشان می دهد که اگر سرکه قبل از غذا در حد متعادل مصرف شود، می تواند به تنظیم قند خون و کاهش عوارض جانبی ناخوشایند دیابت یاری کند. اطلاع از این فایده که از فواید سرکه بالزامیک است می تواند خبر خوبی برای بیماران دیابتی به خصوص افراد مبتلا به دیابت نوع 2 باشد چراکه بدین وسیله می توانند اندازه قند خون خود را مدیریت نمایند.

پتاسیم موجود در این سرکه به عنوان یک گشاد نماینده عروق عمل می نماید و می تواند خطر ابتلا به مشکل فشار خون را کاهش دهد. در افراد دارای این مشکل این ماده به عنوان کنترل نماینده فشار خون بالا عمل می نماید.

بهبود و تقویت گردش خون

در مطالعات آزمایشگاهی معین شده است که خواص سرکه بالزامیک از لخته شدن خون جلوگیری و گردش خون را تقویت می نماید. گرچه ترکیبات گیاهی حاوی آنتی اکسیدان های موجود در این سرکه می تواند به ترمیم آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد فراوری شده از طریق اکسیژن مورد استفاده در بدن یاری کند و باعث بهبود گردش خون و التهاب شود اما محققان همچنان در حال مطالعه خواص درمانی سرکه بالزامیک هستند که چگونه این ماده می تواند بر گردش خون و سلامت طولانی مدت قلب تأثیر مثبت بگذارد.

یاری به هضم صحیح غذا

خواص درمانی سرکه بالزامیک به سلامت روده یاری می نماید. اسید استیک ماده فعال اصلی سرکه بالزامیک و حاوی رشته هایی از باکتری های پروبیوتیک است که به هضم غذا یاری می نماید.

پپسین آنزیم گوارشی است که پروتئین را به آمینواسیدهای کوچک تر تجزیه می نماید تا راحت تر از طریق بدن جذب شود. فعالیت این آنزیم در عین اینکه می تواند به بهبود متابولیسم بدن یاری کند، در بحث هضم غذا نقش بسزایی داشته باشد. خواص سرکه بالزامیک در اینجا این است که پلی فنول های موجود در این سرکه باعث تحریک فعالیت پپسین در بدن شده و فعالیت آن را افزایش می دهد.

این پروبیوتیک ها بعلاوه می توانند برای سیستم ایمنی بدن شما مفید باشند بنابراین یکی دیگر از چشمگیرترین فواید سرکه بالزامیک شامل توانایی آن در تقویت سیستم ایمنی است. از سوی دیگر انگوری که برای تهیه این ماده محبوب استفاده می شود حاوی آنتی اکسیدان هایی است که با آسیب سلولی مبارزه می نماید و سیستم ایمنی بدن را بهبود می بخشد.

این سرکه نیز ادرار آور است چراکه پتاسیم موجود در سرکه بالزامیک باعث می شود اثر ادرارآوری بر بدن داشته باشد.

یاری به رفلاکس اسید معده

سرکه ماده ای است به تعادل مجدد pH معده شما یاری می نماید و بدین وسیله می تواند سوزش سر دل و رفلاکس اسید معده را کاهش دهد. اگر می خواهید این خواص سرکه بالزامیک را امتحان کنید، با اندازه کمی سرکه رقیق شده با آب آغاز کنید سپس چند ساعت صبر کنید تا ببینید آیا به علائم منفی شما یاری می نماید یا خیر.

کاهش و رقیق شدن خلط در گلو و سینه

گرم کردن سرکه ممکن است به کاهش و رقیق شدن خلط در گلو و سینه شما یاری کند. برای این کافی است چند قطره سرکه بالزامیک را به آب داغ اضافه کنید، صورت خود را بالای بخار آب قرار دهید و بخار آن را نفس بکشید.

بهبود و محافظت از پوست

یکی از فواید سرکه بالزامیک در بحث موارد پوستی این است که می تواند به عنوان یک محصول مراقبت از پوست و مو مورد استفاده قرار گیرد.

ترکیبات ضد میکروبی، اسید استیک و آنتی اکسیدان نهفته در خواص سرکه بالزامیک می تواند به بهبود پوست چهره فرد در طول زمان یاری نمایند.

فیتونوترینت ها (ترکیبات اضافی در کنار ویتامین ها و مواد معدنی) موجود در این سرکه می توانند رادیکال های آزاد را خنثی و از ایجاد استرس در بدن از جمله پوست جلوگیری نمایند بنابراین بدین طریق به درمان شرایط التهابی و جلوگیری از پیری زودرس یاری می نمایند.

پس از دیگر خواص درمانی سرکه بالزامیک رفع کردن آکنه، کدری پوست و بعلاوه یاری به پوست درخشان صورت است. از سوی دیگر همانطور که اشاره کردیم خواص ضد میکروبی این سرکه می تواند از فواید سرکه بالزامیک به شمار بیاید و در زمینه محافظت از پوست شما ایفای نقش کند.

مضرات سرکه بالزامیک

مضرات سرکه بالزامیک، اگر بیش از حد استفاده شود می تواند به سبب اینکه دارای محتوای اسیدی است یه صورت مسائل ذیل نمایان شود البته باید کیفیت و اندازه این سرکه را در نظر بگیرید:

  • سرکه بالزامیک می تواند فرسایش مینای دندان را به همراه داشته باشد.
  • سوزش سر دل و التهاب از مضرات سرکه بالزامیک در کنار خواص درمانی سرکه بالزامیک است.
  • سرکه بالزامیک می تواند ناراحتی معده ایجاد کند و یا به پوشش معده آسیب بزند.
  • آسیب به مری یکی دیگر از مضرات سرکه بالزامیک است.
  • احتمال وجود اندازهی سرب در سرکه و افزایش سطح سرب در بچه ها می تواند از مضرات سرکه بالزامیک باشد.
  • از دیگر مضرات سرکه بالزامیک احتمال بر جای گذاشتن لکه برروی پوست است.

موارد استفاده از سرکه بالزامیک

طعم پیچیده و فواید سرکه بالزامیک منجر شده که مدت ها مورد علاقه باشد و بتواند طعم منحصر به فردی را به انواع غذاها اضافه کند. در ضمنً برای کسانی که نگران مصرف محصولات حاوی گلوتن هستند، این ماده محبوب کاملاً بی خطر است.

  • امروزه سرکه بالزامیک به عنوان یک ماده محبوب در انواع سس های مانند سس های سالاد، دیپ ها، دسرها و بسیاری از غذاهای دیگر مورد استفاده قرار می گیرد.
  • می توان برای مرینیت کردن گوشت از آن استفاده کرد.
  • می توان از طریق آن به سوپ ها طعم بیشتری اضافه نمود.
  • بعضی به عنوان شربت دسر شیرین از آن استفاده می نمایند.

کلام آخر

سرکه بالزامیک را می توان در فروشگاه های مختلف مانند فروشگاه آنلاین خبرنگاران یافت که معمولاً در یک بطری شیشه ای تیره رنگ عرضه می شود. پس از خرید، سرکه را در مکانی خنک و خشک نگهداری کنید. قرار گرفتن در معرض گرما یا نور ممکن است به طعم آسیب آن برساند.

در موارد بسیاری می توان از این سرکه استفاده کرد تا از طریق آن به درک بهتری از طعم و خواص سرکه بالزامیک برسید. برای مثال:

  • می توانید با انواع سس و ادویه ها ترکیب کنید تا چاشنی خوشمزه ای برای ساندویچ ها ایجاد کنید.
  • هنگام تفت دادن بروکلی می توانید سرکه بالزامیک را با روغن زیتون و پنیر پارمزان مخلوط کنید تا به یک طعم فوق العاده برسید.
  • پنیر سفت و کهنه شده را در یک کاسه کوچک بالزامیک غوطه ور کنید تا هم نرم شود و هم طعم بیشتری به آن اضافه شود.

مانند سایر چیزهایی که در دسترس داریم، مصرف افراطی این سرکه نیز برترین گزینه نیست پس بهتر است که اندازه مصرف خود را به 2 الی 3 قاشق غذاخوری در هر وعده محدود کنید تا از خواص سرکه بالزامیک بیشتر بهره مند شوید. چراکه سرکه بسیار اسیدی است. در ضمنً اگر متوجه سوزش یا درد در گلو یا معده خود شدید از خوردن آن خودداری کنید.

منبع: اسنپ مارکت
انتشار: 20 بهمن 1403 بروزرسانی: 20 بهمن 1403 گردآورنده: 10az10.ir شناسه مطلب: 2520

به "خواص سرکه بالزامیک" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خواص سرکه بالزامیک"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید