برترین برندهای ایرانی باتری ماشین ساخت ایران
به گزارش مجله 10 از 10، باتری ماشین یکی از مهم ترین اجزای یک خودرو است. آن قدر که اگر شما در خودروتان یک باتری درست و کارآمد نداشته باشید، نه تنها خودرو روشن نمی گردد بلکه کاملاً بدون استفاده و بی فایده است! باتوجه به اهمیتی که باتری ماشین دارد، چه مدل ها و برند هایی می توانند گزینه خوبی برای خرید و استفاده باشند؟ چه ویژگی هایی را باید هنگام خرید باتری موردتوجه قرار داد و کدام یک از آنها اهمیت بیشتری دارند؟ اگر دنبال خرید یک باتری تازه برای جایگزینی در خودرو خود هستید و تجربه زیادی در این موضوع ندارید، این مطلب برای شما است تا درباره برترین برند های ایرانی باتری ماشین ساخت ایران با شما صحبت کنیم:
باتری ماشین چیست؟
اولین و مهم ترین بخش در سیستم الکتریکی خودرو باتری آن است. منبع الکتریسیته ماشین است و باعث استارت زدن خودرو و شروع کار آن می گردد. تمام نیروهای الکتریکی که خودرو در بخش های مختلف احتیاج دارد از طریق باتری تأمین می گردد و به آن بخش ها می رسد. لوازم جانبی مختلفی مثل ساعت، رادیو و علائم هشداردهنده در زمان خاموشی موتور، نیرو مورد احتیاجشان را از باتری دریافت می نمایند.
باتری خودرو معمولاً قابلیت شارژ مجدد دارد و از گونه اسید - سرب ساخته می گردد. امروزه در بازار می توانید دو نوع باتری برای خودرو خود پیدا کنید که یکی از آنها به عنوان باتری تَر شناخته می گردد و دیگری باتری خشک است. باتری های خشک قابلیت بهتری دارند و خطر هایی که با استفاده از باتری های تر ممکن است برای خودرو و سرنشینان ایجاد گردد را کاهش می دهند. این خطر در اصل به خاطر همان اسید باتری است.
باتری های خودروهای سواری و وانت بارها از نوع 12 ولتی و خودروهای سنگین دیزلی از نوع 24 ولتی استفاده می نمایند.
انواع باتری خودرو چیست
دو نوع از باتری های خودرو را در بخش قبل معرفی کردیم اما واقعیت این است که انواع باتری خودرو فقط به این دو نام خلاصه نمی شوند. درواقع وقتی برای خرید باتری به بازار می روید، احتمالاً شناخته شده ترین انواعی که برای این باتری ها به شما معرفی می نمایند باتری اتمی (غیرسیلد) و باتری اسیدی (سیلد) است. هرکدام از این باتری ها ویژگی هایی مختلفی دارند. در ادامه از این دو نوع باتری صحبت خواهیم کرد و مزایا و معایب آنها را همراه شما آنالیز می کنیم.
باتری اتمی
باتری های اتمی یا باتری های غیرسیلدی صفحات سرب آنتیموان و کلسیمی دارند که هیبریدی یا دو آلیاژی هستند. این نوع باتری ها حساسیت بیشتری دارند و بهتر است در مصرف و نگهداری از آنها دقت بیشتری به خرج دهید. بعلاوه توصیه می گردد صاحبان خودروهایی که در منطقه ها گرم زندگی می نمایند، این نوع باتری ها را برای خودروهای خود در نظر بگیرند.
ساختار باتری های اتمی
برای ساخت باتری های اتمی یا همان باتری های خشک ابتدا چند صفحه شارژ شده و روی هم قرار می گیرند. بعدازاین کار، صفحات را در یک قالب خاص که مخصوص باتری های غیر سیلدی است، قرار می دهند. برای اینکه مصرف نمایندگان از شرایط باتری بعد از نصب و استفاده در خودرو باخبر شوند، روی سطح بیرونی این نوع باتری ها سه چراغ کوچک جهت نمایش شرایط باتری کار گذاشته می گردد. این چراغ ها به سه رنگ سفید، سبز و قهوه ای هستند. هر یک از این سه رنگ نشان دهنده یکی از شرایط های باتری است:
- سفید: روشن شدن چراغ سفید روی باتری غیر سیلدی نشان می دهد که باتری معیوب است و به درستی کار نمی نماید.
- سبز: روشن شدن چراغ سبز روی باتری غیرسیلدی نشان می دهد که باتری سالم است، به طور کامل شارژ شده و قابلیت استفاده مجدد دارد.
- قهوه ای: روشن شدن چراغ قهوه ای روی باتری غیرسیلدی نشان می دهد که باتری سالم است اما شارژ آن تمام شده و احتیاج به شارژ مجدد دارد.
ویژگی های باتری اتمی
این باور عمومی درباره باتری های اتمی وجود دارد که این باتری ها اسید یا الکترولیت ندارند، اما واقعیت این است که در ساخت این باتری ها هم از الکترولیت استفاده می گردد. با این وجود مهم ترین نکته ای که باعث تفاوت باتری های اتمی و اسیدی می گردد، درواقع مربوط به کم شدن اندازه الکترولیت در باتری است. صفحاتی که در داخل باتری های اتمی استفاده شده اند باعث شده تا این باتری ها بعد از کم شدن الکترولیت احتیاجی به افزودن آب مقطر نداشته باشند.
مزایای باتری اتمی
- جنس صفحه هایی که در باتری اتمی استفاده شده است احتیاجی به افزودن آب مقطر ندارد.
- عمر مفید باتری اتمی بیشتر است.
- باتری های اتمی به روش ساده تری شارژ می شوند.
- این باتری ها توان استارت خوردن ماشین را بیشتر می نمایند.
- باتری های اتمی اندازه قدرت بیشتری را به موتور خودرو می رسانند.
- باتری های اتمی احتیاج به شارژ کردن اولیه ندارند و بعلاوه کمتر شارژ خالی می نمایند.
معایب باتری اتمی
- در باتری های اتمی به این علت که فقط یک درپوش دارند دسترسی به اسید خودرو سخت تر است.
- این باتری ها نسبت به هم نوع خود، قیمت گران تری دارند.
- باوجوداینکه به روش آسان تری شارژ می شوند اما زمان بیشتری برای شارژ مجدد این باتری ها احتیاج است.
باتری اسیدی
باتری های اسیدی، باتری های سیلدی یا باتری های تَر از صفحه سرب و کلسیم ساخته شده اند. باتری های اسیدی وقتی که صفحات الکترولیتی آنها کم شد باید به آنها آب مقطر افزود. اسیدی که در این باتری استفاده می گردد یک ترکیب قوی از سولفوریک اسید و آب است.
ساختار باتری اسیدی
جعبه باتری به شکل مکعب مستطیل و از جنس پلاستیک ساخته می گردد. داخل این جعبه، خانه خانه است و کف هر خانه حوضچه هایی برای ته نشین شدن ذرات جدا شده از صفحات باتری در نظر گرفته شده است. هر خانه حدود 2.2 ولت برق فراوری می نماید. در هر خانه سه صفحه مثبت، منفی و عایق وجود دارد که تعداد صفحات منفی یکی بیشتر از صفحات مثبت است. صفحات مثبت از جنس پراکسید سرب PbO2 است و صفحات منفی با ماده سرب اسفنجی پر شده است. صفحات عایقی هم که در این باتری ها استفاده از جنس پلاستیک، میکا یا فیبر است.
ویژگی های باتری اسیدی
بهتر است هرچند وقت یکبار آب باتری اسیدی (معمولی) را آنالیز کنترل کرد و اطمینان پیدا کرد که سطح آب مقطر مناسبی در باتری وجود دارد. باتری های اسیدی به تدریج ضعیف می شوند. همین موضوع باعث می گردد تا رانندگانی که از باتری های اسیدی در خودرو خود استفاده می نمایند آگاهی بیشتری نسبت به شرایط باتری داشته باشند. بعلاوه با ضعیف شدن استارت خودرو راننده می تواند سرانجام عمر باتری را تشخیص دهد.
به طورکلی زمان استارت زدن تا روشن شدن خودرو نباید بیشتر از دو ثانیه باشد و اگر بیشتر از دو ثانیه طول کشید، به معنی ضعیف شدن باتری است.
مزایای باتری اسیدی
- باتری های اسیدی قیمت مناسب تری دارند، درنتیجه با هزینه کمتری می توان یک باتری مناسب برای جایگزینی در خودرو داشت.
- این باتری ها خانه، خانه هستند و اگر احتیاج باشد اسید خودرو را آنالیز کرد، به راحتی می توان به محفظه اسید در باتری دسترسی داشت.
- زمان کوتاه تری برای شارژ مجدد احتیاج دارد.
معایب باتری اسیدی
- امکان ریزش اسید از داخل باتری به داخل خودرو کثیف شدن محیط در ماشین زیاد است و ممکن است حتی به رنگ خودرو هم آسیب بزند.
- باتری های اسیدی نسبت به باتری های اتمی قدرت کمتری را به موتور خودرو منتقل می نمایند.
- بعد از خریداری احتیاج به شارژ اولیه دارند.
- مقاومت و قدرت باتری های تر کمتر از باتری های خشک است.
روش های تست باتری
همان طور که گفتیم، عملکرد باتری در خودرو بسیار مهم است. اما با چه روش هایی می توان خرابی یا ضعف باتری را و تست باتری را تشخیص داد. برای رسیدن به جواب این دو سؤال باید دو عامل اصلی را آنالیز کنید:
- استارت زدن و دیر روشن شدن خودرو
شاید برایتان رخ داده باشد که به طور ناگهانی متوجه شده اید که باتری ضعیف شده است یا اصطلاحاً خالی نموده است. اگر خودرو شما دیر استارت بخورد یا اصلاً استارت نخورد به این معنی است که اولین جایی که باید برای کنترل و آنالیز سراغ آن بروید، باتری است. البته که این اتفاق عوامل مختلفی دارد اما برای شروع کار از باتری آنالیز را شروع کنید تا وقتی درباره سلامت باتری مطمئن شدید، نوبت به عوامل دیگر برسد. اگر بعد از آنالیز به این نتیجه رسیدید که مشکل از باتری است باید بلافاصله آن را تعمیر با تعویض کنید.
یکی دیگر از راه هایی که نشانه خرابی باتری است، خاموش شدن بی علت خودرو و روشن شدن دیرتر از زمان معمولاً است. بعلاوه اگر بلافاصله بعد از خاموش شدن به طورکلی خودرو استارت نخورد، می توانید مطمئن شوید که باتری دچار مشکل شده است.
اگر متوجه شدید که ولتاژ باتری از عدد 12 کمتر است و سنگین استارت می خورد یا لازم است چندین مرتبه سوئیچ را در جاسوئیچی بچرخانید تا روشن گردد، یکی دیگر از علائمی است که باید برای برطرف آن سراغ باتری و تعویض و تقویت آن بروید.
- نرسیدن برق به پشت آمپر
عامل دومی که نشانه ای از خرابی باتری است، نرسیدن برق به پشت آمپر است. همان طور که می دانید یکی از مهم ترین وظایف باتری برق رسانی به بخش های مختلف خودرو است. اگر آمپر خودرو که یکی از اساسی ترین بخش ها و قسمت های آن محسوب می گردد برق دریافت نکند، قطعاً مسئله ای اساسی در باتری وجود دارد. علاوه بر این، لازم است دینام خودرو را هم آنالیز کنید تا مطمئن شوید علاوه بر باتری، دینام هم مسئله ای پیدا ننموده است.
اگر دنبال خرید یک باتری خوب و مناسب برای استفاده و جایگزین کردن در خودرو خود هستید، نگاهی به محصولات و برند های موجود در ایران باتری بیندازید.
برترین مارک ها و برندهای باتری ماشین
تا اینجا درباره اهمیت باتری، نقشی که در عملکرد خودرو دارد، انواع آن و عوامل تشخیص خرابی باتری با شما صحبت کردیم. اگر بعد از آنالیز و کنترل باتری به این نتیجه رسیدید باتری فرسود و غیر قابل شارژ مجدد است، چه باید کرد؟ قاعدتاً خرید یک باتری نو منطقی ترین کاری است که می توان انجام داد. کیفیت باتری ماشین روی عملکرد خودرو بسیار مهم است. برای همین لازم است خرید و انتخاب باتری نو خودرو را از برندها و مارک هایی انجام دهید که کیفیت خوب و قابل قبولی دارند و می توانند احتیاجهای عملکردی خودرو شما را پاسخ دهند. پس زمان آن رسیده تا سراغ برترین مارک باتری ماشین متناسب با برند، نوع و مدل خودرو خود باشید.
خوشبختانه این روزها در بازار خودرو و قطعات آن محصولات و باتری هایی وجود دارند که فراوریی کارخانه های ایرانی است و به خوبی توانسته اند یک کارنامه پیروز کاری را از محصولات و فراوریات خود به مصرف نمایندگان نشان دهند. اگر می خواهید در هزینه های خود صرفه جویی کنید، باتری باکیفیت ایرانی خریداری کنید و از سلامت و تاریخ فراوری و انقضای آن هم مطمئن باشید، برند های ایرانی، گزینه های بسیار خوبی هستند. در ادامه چند برند معروف ایرانی باتری ماشین را به شما معرفی خواهیم کرد:
1- شرکت صبا باتری
شرکت صبا باتری یکی از قدیمی ترین کارخانه های ساخت باتری در ایران است که بیش از 50 سال سابقه فعالیت دارد. باتری های اسیدی و باتری های اتمی صبا باتری جزء گزینه های باکیفیت و مالی بازار هستند. فراوریاتی که این برند در کارخانه های خود می سازد و عرضه می نماید شامل انواع باتری ها از 35 آمپر تا 200 آمپر است. هم خودروهای سبک و هم خودروهای سنگین می توانند از محصولات صبا باتری استفاده نمایند و هر دو دسته بندی محصولات کیفیت بالایی دارند. طول عمر این باتری ها بین یک تا سه سال است. ممکن است این زمان بر اساس اندازه مصرف، شرایط رانندگی و آب وهوای منطقه ای که استفاده می گردد تغییر پیدا کند.
گروه خودروسازی سایپا از محصولات صبا باتری به عنوان محصولات فابریک خود استفاده می نماید. محصولات صبا باتری شامل برندهای باتری واریان، باتری یوشو، باتری رونیز و باتری نانو نیرو است.
2- سپاهان باتری
سپاهان باطری را می توانید به عنوان یکی از شرکت های مهم داخلی بدانید. کیفیت محصولات این برند بسیار بالاست و می توانند رقیب سرسختی برای محصولات خارجی باشند. سپاهان باتری در ساخت باتری های خود از به روزترین تکنولوژی های صنعت جهانی باتری ماشین استفاده می نماید. انواع باتری های برای خودروهای مختلف را می توانید با نام سپاهان باتری در بازار پیدا کنید. بعلاوه این باتری ها را هم برای خودروهای فراوری داخل و هم برای خودروهای خارجی می توان استفاده کرد. خودروهای پژو 206، سمند و ال 90 از محصولات سپاهان باتری به عنوان باتری های فابریک خودرو استفاده نموده اند.
محصولات سپاهان باتری شامل باتری سوزوکی، باتری اوربیتال، باتری اوربیتال EFB، باتری اوربیتال سیلور و باتری اوربیتال پریمیوم است.
3- برنا باتری
برنا باتری هم یکی از قدیمی ترین شرکت های فراوری نماینده باتری در ایران است. این برند تا امروز توانسته محصولات بسیار پیروز و قابل قبولی به بازار عرضه کند. بعلاوه یکی دیگر از شرکت هایی است که محصولات آن برای انواع ماشین های داخلی و خارجی قابل استفاده است. مهم ترین نکته مثبتی که درباره این شرکت وجود دارد استفاده از تازه ترین تکنولوژی ها و دستگاه های ساخت اروپا است.
محصولات برنا باتری شامل برندهای باتری ایاس، باتری گلوبال، باتری زیتکس و باتری برنا باریوم است.
دورنا باتری
شرکت دورنا باتری ارس سال 1393 تأسیس شد و هدف اصلی این مجموعه فراوری باتری خودرویی 35 الی 225 آمپرساعت بود. این کارخانه محصولات خود را تحت سه برند ارس، دورنا و پوشیتا در بازارهای داخلی و خارجی عرضه می نماید. تمام باتری هایی که در واحد های فراوریی درنا باتری فراوری می شوند کیفیتی برتر و استاندارد جهانی دارند.
پاسارگاد صنعت باتری
این واحد فراوریی هم روی ساخت باتری ها باکیفیت و کارآمد تاکید بسیاری دارد. همیشه در کوشش است تا با بهره گیری از سخت افزارها، نرم افزارها و نیروهای متخصص خود در این عرصه، برترین محصولات را فراوری و به بازار عرضه کند. یکی از مهم ترین و باکیفیت ترین محصولات پاسارگاد باتری، باتری پروتون است.
دیگر برترین برندهای ایرانی باتری ماشین
برندهای مطرح دیگری که در بازار ایران تا امروز توانسته اند بسیار پیروز باشند شامل موارد زیر هستند:
- وایا باتری (باتری پورانکو، باتری دوون، باتری کومهو)
- آذر باتری (باتری ویگور)
- نیروگستران مشهد (باتری توربو)
- یکتا باتری سپاهان (باتری کایامکس)
- کرمان باتری
خرید باتری ماشین از برندهای معتبر
درباره برترین برندهای ایرانی باتری ماشین با شما صحبت کردیم. اگر دنبال خرید باتری ماشین از برندهای معتبر هستید، برترین کاری که می توانید انجام دهید مراجعه و خرید از یک فروشگاه معتبر و قابل اعتماد است. ایران باتری همراه شما است تا خدماتی مثل برترین قیمت باتری ماشین، ارسال و تعویض رایگان، تست دینام رایگان و ضمانت اصالت باتری را برای شما انجام دهد.
می توانید همین حالا وارد سایت فروشگاه ایران باتری به آدرس iranbatri.com شوید، از قسمت فروشگاه به فروشگاه آنلاین باتری ماشین بروید. در این قسمت به راحتی می توانید باتری های مختلف از برندهای معتبر داخلی را ببینید. فقط کافی است باتری که در نظر دارید را مطابق با مدل خودرو، قیمت باتری و مشخصات مناسب خودرو تهیه کنید. اگر اطلاعات کافی در این باره ندارید یا تجربه اولتان برای تعویض خودرو است، می توانید قبل از خرید با پشتیبانی سایت ارتباط بگیرید و درخواست دریافت مشاوره قبل از خرید باتری داشته باشید تا هم کارتان آسان گردد و هزینه ای که انجام می دهید برای خرید یک باتری خوب و مناسب خرج گردد.
ایران باتری نماینده رسمی برندهای صبا باتری، سپاهان، برنا، آذر باطری، پاسارگاد، نیروگستران، دورنا و ویستا الکتریک است. شماره های پشتیبانی 77036618 - 021 و 09109700009 است.
منبع: تجارت نیوز