آبشار ورزان ، تجربه خنکای پاییز در گرمای تابستان
به گزارش مجله 10 از 10، ما حاضریم هزاران کیلومتر آن طرف تر از ایران سفر کنیم تا منظره ها طبیعی زیبایی را ببینیم که بهتر از آن را می توانیم داخل ایران بیابیم. بیشتر ما از راستا طولانی منطقه ها بکر گلایه می کنیم اما حاضریم با خرید بلیت هواپیما به قاره های دیگر برویم و این در حالی است که هنوز منطقه ها زیبا و دیدنی کشور خودمان را به صورت کامل ندیده ایم. به جرات می توان گفت تنها استان گیلان قادر به رقابت با دیدنی های یک کشور خارجی است. انگار خدا با دقت این منطقه را خلق نموده و وجب به وجب آن را منظره ها دیدنی طبیعی قرار داده است. از طرفی شهرستان تالش قسمت عمده استان گیلان را به خود اختصاص داده و دیدنی های جذابی همچون آبشار ورزان را در دل خود دارد. با خبرنگاران همراه شوید تا این شهر را بهتر بشناسید.
در شمال غربی تالش و جنوب شرقی اردیبل، منطقه ییلاقی بسیار زیبایی به نام سوباتان واقع شده است. این منطقه حدود سی و شش کیلومتر از تالش و بیست و دو کیلومتر از اردبیل فاصله دارد. البته جاده منتهی به سوباتان کاملا کوهستانی و پر پیچ و خم است و در نتیجه پیمودن آن بیش از چیزی که مدت نظرتان است طول خواهد کشید. در نزدیکی سوباتان مزارع زیبایی به چشمتان خواهند خود که بسیار تماشای هستند. جالب است بدانید که بیشتر این مزارع، مخصوص کشت گلپر هستند. بیشتر گلپر کشور از این مزارع تامین می گردد.
جریان شدید آبشار ورزان روی صخره هااین منطقه ییلاقی را به نوعی می توان بهشت تالش دانست. منطقه کوهستانی با هوای پاک و خنک که هنوز طبیعت بکر و تماشای خود را به خوبی حفظ نموده است. از دل ارتفاعات کوه های اطراف، چشمه ای می جوشد و به پایین کوه راهنمایی می گردد. در راستا از صخره ای مختلفی عبور می نماید تا برای حفظ جریان خود مجبور به یک سقوط یکصد متری می گردد.
نتیجه این سقوط، خلق آبشاری زیبا با نام آبشار ورزان است. آبشار ورزان را قطعا می توان یکی از تماشای ترین آبشار های ایران دانست. طبیعت اطراف آبشار بر زیبایی آن افزوده و باعث شده تا واقعا ذهنمان قادر به درک این همه زیبایی در یک جا نباشد.
آبشار ورزان ، مایه آبادانی منطقه سوباتان
در حقیقت وجود این چشمه و آبشار را می توان مایه آبادانی کل منطقه ییلاقی سوباتان دانست. سالیان سال است که به لطف وجود این چشمه و رودخانه، مراتع سرسبز هستند و حیوانات به خوبی زندگی می کنند. قسمت عمده ای از آب کشاورزی و شرب منطقه به وسیله همین رودخانه تامین می گردد.
نمای دور از آبشار ورزانجالب است بدانید که این رودخانه بعد سقوط از آبشار، آنقدر راستاش را ادامه می دهد تا نهایتا به رودخانه لیسار می ریزد. در اصل یکی از شاخه های اصلی رودخانه معروف لیسار، همین رودخانه ای است که از آبشار ورزان ایجاد می گردد. این آبشار در ارتفاع 1945 از سطح دریا قرار گرفته و هوای پاک کوهستانی را می توان از آنجا تنفس کرد.
برای رسیدن به آبشار ورزان احتیاج به چه تجهیزات و یا مهارتی داریم؟
در ابتدا باید گفت که جاده ای که به سوباتان منتهی می گردد، بسیار جاده پر پیج و خم و کم ترددی است. بهتر است در زمان بارندگی و یا لغزندگی اصلا قصد سفر به اینجا را پیدا نکنید. وسیله نقلیه شما بسیار مهم است. اگر به سلامت خودروی خود اطمینان ندارید، بهتر است اصلا وارد این جاده نشوید و یا حداقل همراه یک خودروی دیگر باشید تا در صورت لزوم به شما یاری کند.
با وسیله نقلیه خودتان می توانید به منطقه سوباتان برسید. از سوباتان باید ماشین خود را در جایی ایمن پارک کنید و راهی پیاده روی طولانی یک ساعته شوید. پیاده روی شما در راستا کوهستانی خواهد بود و به این منظور بهتر است تجهیزات سبک کوهنوردی همراه داشته باشید.
نمای نزدیک از آبشار ورزانالبته اگر آمادگی جسمانی شما مناسب بوده و یک جفت کفش مخصوص کوهنوردی داشته باشید، با کمی کوشش می توانید خودتان را به آبشار ورزان برسانید. عبور از این راستا به افراد دارای مسائل جسمانی، بچه ها و یا افراد مسن توصیه نمی گردد. از طرف دیگر آب و خوراکی به مقدار کافی همراه خودتان ببرید تا در حین پیمودن راستا دچار مشکل نشوید.
به شدت توصیه می گردد که از کفش هایی استفاده نکنید که به راحتی لیز بخورند. بعضی صخره ها به علت رطوبت هوا و وجود آب بسیار لغزنده هستند.
امکانات رفاهی، خدماتی و تفریحی نزدیک آبشار ورزان
امکانات رفاهی، خدماتی و تفریحی نسبتا معمولی در سوباتان به چشم می خورد. اما زمانی که پیاده روی را به سمت آبشار ورزان شروع کردید، دیگر خبری از مغازه، فروشگاه و یا هیچ گونه رستورانی نیست. بهتر است خرید های خود را از داخل منطقه سوباتان انجام دهید و سپس وارد راستا پیاده روی شوید.
البته این امکانات آنطور که تصور می کنید گسترده نیستند و بهتر است پیش از رسیدن به اینجا وسایل مورد احتیاج خودتان را تهیه کنید.
اقامت در نزدیکی آبشار ورزان
جالب است بدانید که در منطقه ییلاقی سوباتان دو محل اقامت وجود دارد. این دو اقامتگاه شاید هتل های چند ستاره نباشند اما بعد از پیاده روی طولانی قطعا احتیاج به استراحت خواهید داشت. از طرف دیگر منظره ها رو به اتاق های این اقامت گاه ها بسیار زیبا هستند و ارزش هزینه ای که می پردازید را دارند.
البته اگر از تماشا اینجا سیر شدید و قصد اقامت در جای دیگری را دارید، می توانید به تالش یا اردبیل بروید. هر دو شهر به شما نزدیک هستند و می توانید بین این دو تصمیم بگیرید.
چه فصلی را برای تماشا آبشار ورزان انتخاب کنیم؟
خب زمانی که نام منطقه ییلاقی و آبشار به گوش ما می خورد، ناخودآگاه حتی در تابستان هم سردمان می گردد! یقینا در فصل های سرد سال هماند زمستان، هوای این منطقه بسیار سرد خواهد شد. داخل خود سوباتان تنها پنجاه خانوار زندگی می کنند و بیشتر آنها در این فصل ها اینجا را ترک می کنند.
طبیعت اطراف آبشار ورزانشما می توانید در فصل بهار و تابستان از آبشار ورزان تماشا فرمایید. البته در فصل اردیبهشت به علت بالا بودن مقدار بارندگی، شدت جریان آب آبشار بیشتر خواهد بود و لذت بیشتری نسیب شما خواهد شد. در خرداد ماه به تدریج شقایق های زیبای اطراف دریاچه سبز می شوند و کنار آلاله ها نمای بسیار زیبایی را خلق می کنند.
دسترسی به آبشار ورزان
برای بازدید آبشار ورزان باید از جنوب تالش وارد جاده مریان شوید. این جاده را مستقیم آنقدر ادامه دهید تا به منطقه ییلاقی سوباتان برسید. اگر قصد دارید از اردبیل راهی این منطقه تماشای زیبا شوید، باید به وسیله جاده اسالم خلخال خودتان را به اسالم برسانید و از آنجا به تالش بروید. از تالش هم وارد جاده مریان شده و به سمت سوباتان بروید.
خب خبرنگاران ی عزیز نظر شما چیست؟ آیا این همه سختی ارزش تماشا آبشار ورزان را دارد؟ آیا شما تا به حا از این آبشار بازدید نموده اید یا قصد بازدید از آن را دارید؟ نظرتان خود را با ما در میان بگذارید!
منبع:سـفـرزون
منبع: دیجیاتور