ارزش تغذیه ای خرما

به گزارش مجله 10 از 10، خرما میوه ای شیرین و خوشمزه بوده که قسمت خارجی دارای چروک و به رنگ قهوه ای است. این مقاله اطلاعاتی در مورد ارزش غذایی و فوائد سلامتی بخش مختلف این میوه را فراهم ساخته است

ارزش تغذیه ای خرما

مترجم: رزیتا ملکی زاده

خرما میوه ای شیرین و خوشمزه بوده که قسمت خارجی دارای چروک و به رنگ قهوه ای است. این مقاله اطلاعاتی در مورد ارزش غذایی و فوائد سلامتی بخش مختلف این میوه را فراهم ساخته است. اندازه چربی های اشباع شده، کلسترول و سدیم خرما پایین بوده و سرشار از ویتامین و مواد معدنی مهم است. این میوه بعلاوه به علت برخورداری از فیبر خوراکی بالا معروف می باشد. یک فنجان و نیم خرما به طور تقریبی حاوی 7 گرم فیبر خوراکی است. یک مشت خرما نه تنها میان وعده خوشمزه ای است، بلکه با مواد مغذی مختلف خود شما را منتفع می سازد. خرما میوه درخت نخل است. گرچه منشاء این درخت به درستی معلوم نیست، اما منطقه ها بیابانی آفریقا به اسم خاستگاه بومی آن به شمار میرود. این میوه یک شفت است که در آن دانه یا هسته را حلقه درونی سفتی احاطه نموده است که آن هم از طریق لایه بیرونی گوشتی پوشیده می گردد. میوه خرما به رنگ قهوه ای تیره بوده و به اسم میان وعده مورد استفاده قرار می گیرد یا در تهیه انواع دسر از آن استفاده می نمایند. در کشورهای خاورمیانه برای مدت زمان طولانی خرما به اسم بخشی از وعده های غذایی بکار برده می شده است.

ارزش غذایی خرما

اندازه چربی های اشباع شده، کلسترول و سدیم خرما پایین بوده و سرشار از ویتامین و مواد معدنی مهم است. این میوه بعلاوه به علت برخورداری از فیبر خوراکی بالا معروف می باشد. یک فنجان و نیم خرما به طور تقریبی حاوی 7 گرم فیبر خوراکی است. بعلاوه ویتامینهای مهمی از جمله تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، ویتامین B6، و اسید پانتوتنیک را در خود دارد. وجود تمامی این ویتامینها جهت تقویت فرایندهای مختلف بدنی لازم است. لیست مواد معدنی موجود در خرما بسیار طولانی بوده که از آن جمله می توان به منگنز، مهمیم، مس، پتاسیم، فسفر، کلسیم، سولفور، سلنیوم و غیره اشاره نمود. هر یک از این مواد معدنی بدن را به طرق مختلف بهره مند می سازند. علاوه بر آن، خرما بعلاوه سرشار از انواع مختلف اسیدهای آمینه است. بعلاوه منابعی خوب از قندهای طبیعی و آنتی اکسیدان به تعداد می رود. تمامی مواد مغذی موجود در خرما برای بدن انسان مفیدند. می توان خرما را یک شب در آب گذاشته خیس بخورد و یا آنها را در شیر جوشانده و مصرف نمود. جدولی که در زیر آورده شده است اطلاعاتی در مورد میزان مواد مغذی مختلف موجود در یک عدد خرما که برابر با 24 گرم است را در اختیارتان قرار می دهد.

بیشتر بخوانید: خرما، میوه ای پرانرژی

مواد مغذی اصلی

ماده مغذی

میزان

ارزش روزانه به درصد

کربوهیدرات

18 گرم

6%

پروتئین

4ر0 گرم

1%

کلسترول

0 گرم

0%

فیبر خوراکی

6ر1 گرم

6%

ویتامین ها و مواد معدنی

نوع ماده مغذی

ماده مغذی

میزان

ارزش روزانه به درصد

ویتامین

ویتامین A

8ر35 واحد بین الملل (IU)

1%

ویتامین K

6ر0 میکروگرم

1%

نیاسین

4ر0 میلی گرم

2%

ویتامین B6

1ر0 میلی گرم

3%

فولات

6ر3 میکروگرم

1%

مواد معدنی

کلسیم

4ر15 میلی گرم

2%

آهن

2ر0 میلی گرم

1%

مهمیم

0ر13 میلی گرم

3%

فسفر

9ر14 میلی گرم

1%

پتاسیم

167 میلی گرم

5%

سدیم

2ر0 میلی گرم

0%

روی

1ر0 میلی گرم

1%

مس

1ر0 میلی گرم

4%

منگنز

1ر0 میلی گرم

4%

فوائد سلامتی بخش خرما

فوائد سلامتی بخش خرما بی تعداد است. خرما از جمله میوه های سرشار از فیبر خوراکی است. فیبر دریافتی به سم زدایی، حفظ سطح پایین کلسترول و قند خون و جلوگیری از بروز مسائل دستگاه گوارش یاری می نماید. از آنجا که این میوه یک مسهل طبیعی است، یکی از برترین داروهای طبیعی برای برطرف یبوست به شمار میرود. بعلاوه برای کاهش مسائل گوارشی مانند اسیدیته معده مفید است. ترکیب خرما و شیر یکی از مغذی ترین نوشیدنی ها، هم برای بزرگسالان و هم بچه ها به تعداد می رود. منابعی عالی جهت کسب انرژی فوری به علت محتوای بالای کربوهیدرات در خود هستند.

همانطور که پیش از این اسم شد، خرما به جهت بالا بودن محتوای مواد معدنی خود شناخته شده است. پتاسیم یعنی ماده معدنی حیاتی موجود در خرما جهت تنظیم فشار خون بدن مورد احتیاج است. بعلاوه به دفع محتوای سدیم از بدن یاری می نماید. در نتیجه، خرما برای افرادی که مبتلا به فشار خون بالا هستند مفید است. وجود کلسیم و مهمیم به منظور حفظ سلامتی استخوان لازم است،

در حالی که آهن نقش مهمی در فراوری سلولهای قرمز خون ایفاء می نماید. خرما به علت سرشار بودن از آنتی اکسیدان، به اسم تقویت نماینده سیستم ایمنی شناخته می گردد. تمامی ویتامینهای موجود در خرما جهت حفظ سلامت کلی بدن دارای فایده می باشند. و آخر آنکه خرما از سدیم، چربی و کلسترول پایینی برخوردار بوده بطوریکه این امر، مصرف آن را بی ضرر ساخته است.

منبع مقاله :

برگرفته از سایت بازل

منبع: راسخون
انتشار: 4 آبان 1400 بروزرسانی: 4 آبان 1400 گردآورنده: 10az10.ir شناسه مطلب: 1950

به "ارزش تغذیه ای خرما" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ارزش تغذیه ای خرما"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید