20 نکته طلایی مربای ریواس و توت فرنگی شفاف، بدون کپک و تلخی
به گزارش مجله 10 از 10، مربای ریواس و توت فرنگی یکی از بهاری است. در این مربا، طعم ترش ریواس و طعم شیرین توت فرنگی، ترکیب فوق العاده ای می سازند. علاوه بر این، رنگ این مربا، بسیار اشتهابرانگیز است و یک گزینه عالی برای در کنار خامه و کره است. در این مقاله از در ما طرز تهیه مربای ریواس و توت فرنگی، راه های جلوگیری از شکرک و کپک زدن مربای ریواس و توت فرنگی و راز خوشرنگ و کشدار شدن مربای توت فرنگی و ریواس را به شما آموزش خواهیم داد.

طرز تهیه مربای ریواس و توت فرنگی در یک نگاه
برای درست کردن مربای ریواس با توت فرنگی، توت فرنگی ها را بشویید و از وسط خرد کنید. ریواس ها را بشویید. پوست آنها را بگیرید و خرد کنید. ریواس، توت فرنگی خرد شده و شکر را به صورت لایه لایه در قابلمه بریزید و به مدت 4 تا 24 ساعت در یخچال استراحت دهید.
سپس قابلمه را روی حرارت بگذارید و به آن، چوب دارچین و آب اضافه کنید. اجازه دهید شهد مربا غلیظ گردد و آبلیمو را اضافه کنید. مربا که پخت و شهد آن قوام گرفت، شعله را خاموش کنید. مربا که از دما افتاد، آن را در بطری های تمیز بریزید و در یخچال نگهداری کنید.
برای آموزش مواد لازم، جزییات و طرز تهیه مربای ریواس، ادامه این مطلب را مطالعه کنید.
مواد لازم برای تهیه مربای ریواس و توت فرنگی
مواد اولیه | مقدار مورد احتیاج |
ریواس | نیم کیلوگرم |
توت فرنگی | 1 کیلوگرم |
شکر | 2 و نیم لیوان فرانسوی دسته دار |
آب | 6 لیوان فرانسوی دسته دار |
نمک | نوک قاشق چای خوری |
آبلیمو | 1 قاشق غذاخوری |
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 20 دقیقه
مدت زمان مورد احتیاج برای استراحت مواد مربای ریواس و توت فرنگی: 4 ساعت
مدت زمان مورد احتیاج برای پخت مربای ریواس و توت فرنگی: 2 ساعت
مراحل طرز تهیه مربا ریواس و توت فرنگی
با آغاز فصل بهار و تا وقتی ریواس های تازه در بازار هستند، می توانید مربای ریواس و توت فرنگی یا مارمالاد ریواس و توت فرنگی را به راحتی در خانه درست کنید تا با یک تیر دو نشان بزنید؛ یعنی هم و هم را با هم داشته باشید.
مرحله اول: ریواس ها را آماده کنید
در ابتدا برای طرز تهیه مربای توت فرنگی با ریواس، ریواس ها را پاک کنید و فقط قسمت ساقه آن را نگه دارید. پوست روی ریواس ها را بگیرید تا ریواس ها بعد از پخت، تلخ نباشند. سپس ساقه های ریواس را به خوبی بشویید و در آبکش بگذارید یا روی پارچه نخی تمیز قرار دهید تا آب خود را از دست بدهند.
مرحله دوم: توت فرنگی ها را آماده کنید
برای ، کلاهک سبز آنها را را جدا کنید. از توت فرنگی های تازه و بدون زدگی بهره ببرید. اگر قسمتی از توت فرنگی ها قهوه ای یا تیره شده است، آن را جدا کنید.
توت فرنگی ها را در یک ظرف بریزید و به آن ها، در حدی که رویشان را بپوشاند، آب اضافه کنید. حدود 15 دقیقه صبر کنید تا گل و لای توت فرنگی ها ته نشین گردد. سپس توت فرنگی ها را آبکش نموده و بشویید. اجازه دهید آب اضافی توت فرنگی ها گرفته گردد.
مرحله سوم: ریواس و توت فرنگی را خرد کنید
بعد از اینکه ریواس ها و توت فرنگی ها، خشک شدند، توت فرنگی ها را از وسط با چاقوی تیز، نصف کنید و در یک قابلمه بریزید. ساقه های ریواس را هم در مقدار 1 تا 2 سانتی متری خرد کنید و به توت فرنگی ها اضافه کنید. شکر را روی ریواس ها و توت فرنگی های خرد شده بریزید.
در صورت تمایل می توانید شکر را به روش های خرید و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.
مرحله چهارم: ریواس و توت فرنگی را استراحت دهید
در ادامه، کمی قابلمه را تکان دهید تا ریواس، توت فرنگی و شکر با هم مخلوط شوند. از هم زدن مواد داخل قابلمه با کف گیر یا قاشق خودداری کنید، چون این کار باعث له شدن بافت توت فرنگی در مربا می گردد. سپس درب قابلمه را بگذارید و حدود 4 تا 24 ساعت در یخچال بگذارید تا استراحت کند و طعم شکر به خورد میوه ها برود.
مرحله پنجم: مواد داخل قابلمه را بپزید
بعد از اینکه ریواس ها و توت فرنگی ها آب انداختند، قابلمه را روی حرارت بگذارید. چوب دارچین، نمک و آب را به قابلمه اضافه کنید و شعله را زیاد کنید. اجازه دهید آب داخل قابلمه بجوشد.
بعد از جوشیدن آب، روی سطح آن کف های سفید تشکیل می گردد. این کف ها را با قاشق بگیرید و دور بریزید تا رنگ مربایتان شفاف گردد. بعد شعله را روی حالت بسیار ملایم تنظیم کنید تا ریواس و توت فرنگی ها، به آرامی بپزند.
برای خرید چوب دارچین و انواع نمک از فروشگاه های به روش های خرید حضوری و اینترنتی می توانید اقدام کنید.
مرحله ششم: چاشنی های مربای ریواس و توت فرنگی را اضافه کنید
در این مرحله از پختن مربا توت فرنگی با ریواس، اجازه دهید آب داخل قابلمه غلیظ گردد و توت فرنگی و ریواس ها کاملا بپزند و نرم شوند. سپس آبلیموی تازه را در قابلمه بریزید. تا جای ممکن، مواد مربا را هم نزنید تا ظاهر آنها حفظ گردد یا از قاشق چوبی و به صورت محدود مواد را هم بزنید.
آبلیمو را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید بخرید.
مرحله آخر: مربای توت فرنگی و ریواس را در بطری بریزید
برای تست غلظت مربای ریواس و توت فرنگی، به مقدار نوک قاشق چای خوری از مایه یا شهد مربا را در یک بشقاب سرد که از قبل در فریزر گذاشته بودید بریزید و چند ثانیه صبر کنید. اگر شهد سفت شد، می توانید شعله زیر قابلمه را خاموش کنید.
اجازه دهید مربا به خوبی از دما بیفتد و سرد گردد. سپس مربا را در بطری های تمیز، خشک و استریل بریزید و درب آنها را محکم ببندید. مربا را در یخچال یا جای خنک نگهداری کنید.
ضمناً شما می توانید را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.
دستور تهیه مارمالاد ریواس و توت فرنگی
برای تهیه مارمالاد ریواس و توت فرنگی، باید مانند روش بالا، توت فرنگی و ریواس ها را بشویید و خرد کنید. وقتی آب خود را از دست دادند، آنها را در قابلمه بریزید و با شکر مخلوط کنید و استراحت دهید. سپس مواد را با گوشت کوب برقی پوره کنید.
در ادامه، کمی آب اضافه کنید و مارمالاد را روی حرارت بجوشانید تا غلیظ گردد. در آخر آبلیمو و نمک را هم اضافه کنید و وقتی مارمالاد به طعم دلخواه و غلظت کافی رسید، شعله زیر آن را خاموش کنید. مارمالاد ریواس و توت فرنگی که از دما افتاد، آن را در بطری های تمیز، خشک و استریل بریزید و در یخچال نگهداری کنید.
نکات مهم در طرز تهیه مربای ریواس و توت فرنگی
- در شستن توت فرنگی نهایت دقت را به خرد دهید. توت فرنگی به خاطر بافتی که دارد، گاهی اوقات سنگ ریزه زیادی در خود دارد. حتما آنها را بخیسانید و بعد بشویید.
- اگر توت فرنگی ها آبدار هستند، مقدار آب مربا را کمتر در نظر بگیرید.
- نمک را حذف نکنید چون باعث ایجاد تعادل در طعم مربای ریواس و توت فرنگی می گردد.
- به جای آبلیمو می توانید به مقدار نوک قاشق چای خوری جوهر لیمو اضافه کنید.
- تا جای ممکن مربا را با قاشق هم نزنید و در صورت لزوم از قاشق چوبی بهره ببرید.
- برای خوش عطر و خوشمزه شدن مربای ریواس و توت فرنگی می توانید از چاشنی های دیگر مثل زعفران دم نموده، وانیل، گلاب و … بهره ببرید.
راه های جلوگیری از شکرک زدن مربای توت فرنگی و ریواس
شکرک زدن مربای توت فرنگی و ریواس، نشانه خرابی آن نیست ولی برای جلوگیری از شکرک زدن آن، موارد زیر را رعایت کنید:
1- مقدار شکر را نباید بیش از مقدار در نظر بگیرید.
2- شهد مربا، بعد از پخت نباید بیش از حد غلیظ گردد. چون مربا بعد از سرد شدن، باز هم سفت تر می گردد.
3- آبلیمو یا جوهر لیمو را حذف نکنید.
*اگر مربایتان شکرک زد، دوباره در یک قابلمه بریزید و کمی آب و آبلیمو به آن اضافه کنید و بجوشانید. مربا که رقیق تر شد، شعله را خاموش کنید سپس دوباره در بطری بریزید.
بیشتر بخوانید:
راه های جلوگیری از کپک زدن مربای توت فرنگی و ریواس
برای اینکه مربای ریواس و توت فرنگی کپک نزند، موارد زیر را رعایت کنید:
1- آبی که به مربا اضافه می کنید باید متناسب باشد و بعد از پخت، نباید شهد مربا، زیادی روان و شل باشد.
2- ظرفی که مربا را در آن می ریزید باید کاملا خشک و تمیز باشد و درب آن سالم باشد.
3- مرباها را در چند بطری کوچک بریزید تا زود تمام شوند و زیاد درب آنها باز و بسته نگردد.
4- از قاشق خیس یا آلوده برای برداشتن مربا استفاده نکنید.
5- مربای ریواس و توت فرنگی خانگی، نگهدارنده ای به جز آبلیمو و نمک ندارد پس بهتر است آن را زودتر مصرف کنید.
بیشتر بخوانید: روش های پیشگیری از کپک زدن انواع مربا
راز شفاف و خوشرنگ شدن مربا ریواس و توت فرنگی
برای شفاف و خوشرنگ شدن مربای ریواس با توت فرنگی، در زمان جوشیدن آب روی ریواس و توت فرنگی، شعله را زیاد کنید تا کف سفید روی آن تشکیل گردد. سپس کف های روی سطح آب را بگیرید و دور بریزید. اگر کف ها را نگیرید، رنگ مربا کدر می گردد.
1- در زمان پخت مربا با ریواس و توت فرنگی، درب قابلمه را باز بگذارید و شعله زیر آن را کم کنید.
2- از چوب دارچین به جای پودر دارچین در مربا بهره ببرید.
3- از ظرف استیل یا مسی برای پخت مربا بهره ببرید.
4- اگر می خواهید رنگ مربا، قرمز خوشرنگ گردد، می توانید از کمی رنگ خوراکی یا پودر لبو بهره ببرید.
راز کشدار شدن مربای ریواس و توت فرنگی
برای غلیظ و کشدار شدن مربای ریواس، به مقدار 1 قاشق غذاخوری ژلاتین را در نصف لیوان فرانسوی آب سرد یا ولرم حل کنید. حدود 10 دقیقه صبر کنید تا ژلاتین در آب حل گردد. سپس ژلاتین را در 15 دقیقه پایانی پخت مربا، به قابلمه اضافه کنید. این کار هم باعث شفاف شدن رنگ مربا و هم باعث کشدار شدن مربای توت فرنگی و ریواس می گردد.
فوت و فن های خوشمزه شدن مربای ریواس و توت فرنگی
چرا مربای ریواس و توت فرنگی تلخ می گردد؟
علت تلخ شدن مربای ریواس و توت فرنگی، استفاده از ریواس تلخ و کهنه است. اگر ریواس ها تازه باشند، مربایتان تلخ و بدمزه نمی گردد. علاوه بر این، اگر پوست روی ریواس ها را جدا نکنید، ممکن است مربای شما در نهایت کمی تلخ گردد.
برترین ظرف برای تهیه مربای ریواس و توت فرنگی چیست؟
استفاده از قابلمه مسی یا استیل، باعث خوشرنگ تر شدن مربا می گردد. اگر از قابلمه روحی یا تفلون بهره ببرید، رنگ مربا تیره می گردد و کیفیت رنگ آن را تغییر می دهد.
منبع: افق کوروش