منابع غذایی سرشار از ویتامین A ، چه میوه هایی ویتامین A دارند؟
به گزارش مجله 10 از 10، ویتامین A یکی از ویتامین های موردنیاز در بدن ماست که، علاوه بر نقش مهم آن در سلامت بینایی و چشم های ما، در فرایندهای مختلفی نیز نقش دارد و برای اینکه بدن سالمی داشته باشیم باید مقادیر کافی از این ویتامین را همواره دریافت کنیم.
به گزارش خبرنگاران، بسیاری از غذاها سرشار از ویتامین A هستند؛ بنابراین، می توان نیاز روزانۀ خود را به این ویتامین از رژیم غذایی تأمین کرد و نیازی به مصرف مکمل ها نیست. این هشت مادۀ غذایی که در زیر آورده شده اند برخی از بهترین مواد غذایی حاوی ویتامین A در رژیم غذایی هستند.
جگر
جگر غنی ترین منبع غذایی ویتامین A است. یک وعده به اندازۀ سه اونس جگر پخته شده حاوی 6600 میکروگرم ویتامین A یا بیش از 700 درصد از نیاز روزانۀ شما است. جگر آن قدر منبع خوبی از ویتامین A است که برخی منابع توصیه می کنند برای جلوگیری از مصرف بیش ازحد این ویتامین، جگر را بیش از یک بار در هفته نخورید.
لبنیات
لبنیات نیز منبعی عالی برای ویتامین A هستند. با این حال، در ایالات متحده بسیاری از انواع شیر و لبنیات با ویتامین A اضافی غنی شده اند. باتوجه به منبع لبنی، یک وعده می تواند بین 100 تا 300 میکروگرم ویتامین A داشته باشد.
سیب زمینی شیرین
یک سیب زمینی شیرین کامل حاوی 1400 میکروگرم ویتامین A در پوست خود است. این میزان بیش از 150 درصد نیاز روزانۀ شما در یک وعده است. برای افرادی که از رژیم های گیاهی پیروی می کنند، سیب زمینی شیرین منبع ارزشمندی از ویتامین A است.
اسفناج
اسفناج به دلایل مختلفی یک نیروگاه از مواد مغذی شناخته شده است. یک وعده، به اندازۀ نصف فنجان، اسفناج حاوی بیش از 570 میکروگرم ویتامین A است؛ چه آن را خام بخورید، چه در اسموتی یا پخته شده مصرف کنید. اسفناج یک راه عالی برای دریافت فیبر و ویتامین A به طور هم زمان است. .
هویج
هویج مانند بسیاری از غذاهایی که رنگ نارنجی دارند منبعی عالی از بتاکاروتن است. نصف فنجان هویج خام حاوی بیش از 450 میکروگرم ویتامین A است. این بخشی از دلایلی است که هویج را به یک مادۀ غذایی مفید برای بینایی شما تبدیل کرده است.
کدو
همۀ اشکال کدو زرد حاوی میزانی ویتامین A هستند؛ اما، کدوتنبل از این مادۀ مغذی غنی تر است. یک تکه پای کدوتنبل می تواند 480 میکروگرم ویتامین A داشته باشد که بیش از نیمی از نیاز روزانۀ شما است.
فلفل
وقتی صحبت از ویتامین A می شود، رنگ فلفل شما اهمیت دارد. فلفل دلمۀ قرمز حاوی میزان قابل توجهی ویتامین A است؛ تقریباً 120 میکروگرم در یک وعدۀ نصف فنجان. از طرف دیگر، فلفل سبز تنها 18 میکروگرم دارد که یک تفاوت بزرگ است.
طالبی
ویتامین A با گرم شدن می تواند تجزیه شود؛ بنابراین، منابع خام این مادۀ مغذی مهم هستند. طالبی تقریباً همیشه به صورت خام مصرف می شود؛ بنابراین، افزودن میزانی از این میوه به رژیم غذایی می تواند مصرف ویتامین A شما را افزایش دهد. نصف فنجان طالبی در هر وعده 135 میکروگرم ویتامین A دارد.
چه میوه هایی ویتامین A دارند؟
میوه ها نیز می توانند منابع خوبی از ویتامین A باشند. برای پاسخ به این سؤال که چه میوه هایی ویتامین a دارند، می توانید به لیست زیر مراجعه کنید. لیست زیر حاوی 10 میوه ای است که بیشترین میزان ویتامین a را دارند:
انبه: در هر 100 گرم، 54 میکروگرم
طالبی: در هر 100 گرم، 169 میکروگرم
گریپ فروت: در هر 100 گرم، 58 میکروگرم
هندوانه: در هر 100 گرم، 58 میکروگرم
پاپایا: در هر 100 گرم، 47 میکروگرم
زردآلو: در هر 100 گرم، 96 میکروگرم
نارنگی: در هر 100 گرم، 34 میکروگرم
شلیل: در هر 100 گرم، 17 میکروگرم
گواوا: در هر 100 گرم، 31 میکروگرم
پشن فروت: در هر 100 گرم، 64 میکروگرم
منبع: seebmagazine
منبع: همشهری آنلاین