طرز تهیه خورشت ماست؛ دسر مجلسی و خوشمزه اصیل اصفهانی!
به گزارش مجله 10 از 10، خورشت ماست یک دسر قدیمی و اصیل اصفهان است، این خورشت یکی از متفاوت ترین و خوشمزه ترین دسرها است، خورشت ماست را با توجه به سلیقه خود می توانید به عنوان پیش غذا، کنار غذا، دسر و یا غذای اصلی سرو کنید. این خورشت اصلا ترش نیست و مزه ملایم شیرین دارد، خیلی از بچه ها از گوشت لذت نمی برند اما به ماست علاقه دارند که خورشت ماست که ویتامین و پروتئین بسیاری دارد میتواند گزینه مناسبی باشد. در این مقاله می خواهیم به شما روش آسان و اصیل پخت خورشت ماست را آموزش دهیم.
با ما در خبرنگاران بلاگ همراه باشید با آموزش این خورشت لذیذ و خوشمزه !
گوشت | 800 گرم |
ماست چکیده | 3 پیمانه |
شکر | به میزان لازم |
زعفران دمکرده | 1 قاشق چایخوری پر |
پیاز | 1 عدد |
برگ بو | 2 عدد |
نمک | به میزان لازم |
فلفل سیاه | به میزان لازم |
سیر | به میزان لازم |
زردچوبه | به میزان لازم |
طرز تهیه خورشت ماست مرحله به مرحله
با طرز تهیه خورشت ماست همراه ما باشد.
مرحله اول: پخت گوشت
ابتدا در یک قابلمه مناسب 800 گرم گوشت را همراه 1 عدد پیاز خرد شده، 2 عدد برگ بو، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و سیر به میزان لازم و آب به میزانی که روی گوشت را کامل بگیرد می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم.
مرحله دوم: کف مال کردن گوشت
در یک ظرف مناسب گوشت پخته شده را ریش ریش کرده و روی یک تخته کار مناسب ریخته و با کف دست به مدت 40 دقیقه کف مال کنید تا کاملا گوشت له و یکدست شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورشت خلال
مرحله سوم : مزه دار کردن ماست
در یک ظرف مناسب 3 پیمانه ماست و 5 قاشق غذاخوری شکر اضافه و مخلوط می کنیم و اینکار را تا زمانی که شکر کاملا حل شود ادامه میدهیم (میزان تقریبی 10 دقیقه) و سپس یک قاشق چایخوری پر زعفران دمکرده می ریزم و مخلوط می کنیم تا رنگ ماست شما کاملا زعفرانی شود.
مرحله چهارم : مخلوط گوشت با ماست
سپس به ماست زعفرانی گوشت کف مال شده را اضافه و مخلوط می کنیم تا زمانی که در ماست به خوبی حل شود و حال کشسانی پیدا کند، خورشت ماست آماده شده را به مدت به مدت 3 تا 4 ساعت در یخچال قرار دهید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورشت آلو اسفناج
مرحله آخر: سرو خورشت ماست
بعد از استراحت چند ساعته آن را از یخچال خارج کرده و در ظرف سرو می ریزیم و می توانید روی آن را برای زیباتر شدن با زرشک و خلال پسته تزیین کنید.
امیدوارم از این آموزش استفاده لذت برده باشید.
نکات پخت خورشت ماست
- برای پخت گوشت می توانید فقط از نمک و برگ بو استفاده کنید ما در اینجا برای رفع کامل بو از ادویه استفاده کردیم.
- میزان پخت گوشت بستگی به حرارت، قابلمه و گوشت شما دارد.
- میزان گوشت و ماست بستگی به سلیقه شما دارد اما این خورشت نباید شل یا نباید خیلی سفت باشد.
- میزان شکر بستگی به سلیقه شما دارد می توانید بچشید و اضافه کنید.
- به جای شکر میشود از عسل استفاده کرد.
- بعد از ریش ریش کردن گوشت اگر زمان شما کم باشد میتوانید با گوشت کوب بکوبید و سپس کف مال کنید، اما اگر میخواهید کش دار شود خیلی از گوشت کوب استفاده نکنید.
- درون خورشت خود میتوانید از گلاب، گردو یا هل هم استفاده کنید.
امیدوارم از طرز تهیه خورشت ماست خوشتان آمده باشد. برای مشاهده دستورات آشپزی دیگر به مجله ما سری بزنید.
منبع: اُکالا