مایکروسافت به فکر روش جدیدی برای آپدیت ویندوز است

به گزارش مجله 10 از 10، مایکروسافت در آستانه ایجاد تغییر قابل توجهی در شیوه ارائه بسته های آپدیت امنیتی و ویژگی های تازه برای ویندوز 11 است. با وجود اینکه همچنان می توانید انتظار یک بسته به روزرسانی واحد را در دومین سه شنبه هر ماه میلادی داشته باشید اما به جای یک به روزرسانی واحد که هر ماه حجم بیشتری خواهد داشت، مایکروسافت ویژگی تازهی با نام checkpoint cumulative updates را معرفی نموده است.

مایکروسافت به فکر روش جدیدی برای آپدیت ویندوز است

ملیحه قریشی از مایکروسافت در پستی در وبلاگ Windows IT Pro شرح داده است که هدف از مفهوم به روزرسانی نو این است که روند ماهانه را به ویژه برای مدیران سازمان های بزرگ، کوچک تر، سریع تر و پایدارتر کند.

بر اساس روند نو به روزرسانی ویندوز ممکن است مایکروسافت به طور دوره ای به روزرسانی های تجمعی (Cumulative Update) را تحت عنوان چک پوینت عرضه کند و سپس به روزرسانی های بعدی، شامل فایل های به روزرسانی کوچک تر شوند. بدین ترتیب در طول چرخه پشتیبانی ویندوز، ممکن است آن نسخه از ویندوز چندین مورد از این چک پوینت ها را شامل گردد. به گفته مایکروسافت با آغاز از ویندوز 11 نسخه 24H2 این امکان وجود دارد که تمام چک پوینت ها ادغام و فقط محتوایی را که در دستگاه وجود ندارد، دانلود و نصب گردد.

اگر فکر می کنید این فرآیند گیج نماینده به نظر می رسد، اشتباه نمی کنید. با این حال برای درک اینکه سیستم نو آپدیت ها دقیقا چطور کار می نماید، زمان کافی دارید چون این روند به عنوان بخشی از ویندوز 11 نسخه 24H2 تا سرانجام سال 2024 به صورت عمومی در دسترس نخواهد بود. با این حال اولین نسخه در این فرمت تازه در کانال توسعه دهندگان ویندوز منتشر شده است.

در هر حال، با روند تازه، اگر صاحب رایانه ویندوزی هستید، باید چهار نکته را در خصوص روند نو آپدیت ها بدانید.

1. چک پوینت های آپدیت، کوچک تر و دارای مدیریت آسان تری هستند

در حال حاضر به روزرسانی های ماهانه ویندوز به صورت تجمعی انجام می گردد. بسته به روزرسانی که هر ماه ارائه می گردد، هم شامل تمام اصلاحاتی است که در به روزرسانی تجمعی ماه قبل وجود داشت و هم ویژگی ها و اصلاحات نوی را که مایکروسافت در آن ماه ارائه می نماید، دربر می گیرد.

با این روند حتی در سیستمی که ماه ها از سرویس خارج شده است، شما فقط احتیاج به نصب آخرین به روزرسانی تجمعی دارید. بعلاوه به این معنی است که بسته های به روزرسانی هر ماه بزرگ تر و بزرگ تر می شوند و با توجه به اینکه هر نسخه نو ویندوز 11 برای دو سال کامل پشتیبانی می گردد، این بسته ها می توانند حجم بسیار زیادی داشته باشند.

به عنوان مثال، بسته به روزرسانی تجمعی ماه جولای 2023 برای سیستم های x64 دارای ویندوز 11 نسخه 22H2 حدود 302 مگابایت بود. در طول سال بعد، هر به روزرسانی ماهانه اندکی حجم بیشتری داشت و تا سرانجام آن سال، به روزرسانی دسامبر 2023 بیش از دو برابر حجم پیشین یعنی 622.5 مگابایت داشت و بسته به روزرسانی جولای 2024 به 728.7 مگابایت افزایش یافته است.

هر رایانه ویندوزی باید هر یک از آن به روزرسانی های متوالی بزرگ تر را دانلود و نصب کند که فرآیندی زمان بر است. می توان گفت که در طول هفت ماه اول سال 2024، هر رایانه مبتنی بر ویندوز 11 با بیش از 4.8 گیگابایت آپدیت روبرو بوده است و اگر این عدد را در یک میلیارد کامپیوتر یا بیشتر ضرب کنید، یک پهنای باند بسیار زیاد را شامل می گردد!

اما در مقابل، با استفاده از چک پوینت های به روزرسانی های، می توانید یک بسته 622 مگابایتی را در ماه دسامبر نصب کنید که سیستم را به روز می نماید و در ادامه بسته های به روزرسانی برای ماه های بعدی به طور میانه کمتر از 100 مگابایت خواهند بود که بار کل دانلود را 80 درصد یا بیشتر کاهش می دهد.

2. بسته های به روزرسانی نو، هم اکنون فقط برای توسعه دهندگان بتا در دسترس هستند

همانطور که اشاره شد، مایکروسافت سرویس نو را به عنوان بخشی از ویندوز 11 نسخه 24H2 عرضه می نماید و اگر در کانال توسعه دهندگان Windows Insider نام نویسی نموده باشید، می توانید نتیجه را در Preview Build 26120.1252 مشاهده کنید.

لازم به ذکر است این تغییرات برای اعضای برنامه Windows Insider که در کانال های بتا یا پیش نمایش نسخه نام نویسی نموده اند، در دسترس نخواهد بود و بیشتر مردم تا زمانی در سال 2025 نسخه 24H2 عرضه گردد، آن را مشاهده نخواهند کرد.

3. احتمالا متوجه تغییرات نخواهید شد

اگر با استفاده از Windows Update رایانه خود را مدیریت می کنید، احتمالا هیچ تغییری را حتی پس از اعمال ویژگی تازه در ویندوز 11 نسخه 24H2 مشاهده نخواهید کرد. مگر اینکه تنظیمات پیش فرض را تغییر داده باشید. ویندوز به روزرسانی های تجمعی را معمولا سه شنبه انجام می دهد. این امکان هم وجود دارد که این آپدیت های ماهانه سریع تر انجام شوند، اما حتی اگر دقت کافی داشته باشید، احتمالا تا زمانی که اولین چک پوینت آپدیت در اواسط تا اواخر سال 2025 به سرورهای Windows Update برسد، متوجه تغییرات نخواهید شد.

با این حال موضوع برای متخصصان فناوری اطلاعات و مدیران شبکه که به روزرسانی ها را برای بسیاری از رایانه های شخصی ویندوزی به وسیله یک شبکه مدیریت می نمایند، کمی فرق دارد. آن ها باید چک پوینت ها و به روزرسانی های بعدی را به دقت پیگیری نمایند و مطمئن شوند که با استفاده از هر ابزار به روزرسانی که در نظر گرفته اند، روند انجام کار به درستی پیش می رود. محصولات مدیریتی مایکروسافت باید برای پیش بردن به روزرسانی ها به خوبی کار نمایند، اما مدیران شبکه می توانند و ضرورت دارد که پیش از اجرای گسترده نسخه 24H2، آن را کاملا آزمایش نمایند.

4. این به روزرسانی برای ویندوز 10 اعمال نمی گردد

اگر تصمیم گرفته اید از ویندوز 10 بهره ببرید، این چک پوینت های به روزرسانی چالشی برای شما محسوب نمی گردد، چون تا زمانی که نسخه نهایی پشتیبانی شده ویندوز 10 یعنی 22H2 را نصب ننموده باشید، آپدیت های تجمعی را طبق روند قبلی تا تاریخ سرانجام پشتیبانی در اکتبر 2025 دریافت خواهید کرد. پس از آن تاریخ هم می توانید استراتژی به روزرسانی ویندوز 10 خود را انتخاب کنید، اما مهم نیست که کدام گزینه را انتخاب کنید، چون شامل چک پوینت ها نمی گردد.

منبع: ZD Net

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 31 تیر 1403 بروزرسانی: 31 تیر 1403 گردآورنده: 10az10.ir شناسه مطلب: 2431

به "مایکروسافت به فکر روش جدیدی برای آپدیت ویندوز است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مایکروسافت به فکر روش جدیدی برای آپدیت ویندوز است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید