این کشورها خطرناک ترین کشورهای دنیا هستند ، صندلی ایران
به گزارش مجله 10 از 10، خبرنگاران : وب سایت Travel Risk Map هر سال لیستی از خطرناک ترین کشورهای دنیا برای سفر را ارائه می کند. کارشناسان این وب سایت بر اساس معیارهای مختلف کشورها را آنالیز و در نهایت آن ها را رتبه بندی می نمایند.
به گزارش خبرنگاران به نقل از عصر ایران ، وب سایت Travel Risk Map هر سال لیستی از خطرناک ترین کشورهای جهان برای سفر را ارائه می کند. کارشناسان این وب سایت بر اساس معیارهای مختلف کشورها را آنالیز و در نهایت آن ها را رتبه بندی می نمایند.
این لیست یکی از معتبرترین رتبه بندی های جهان است و سال جاری دوازدهمین سالی است که این لیست اعلام می گردد. اما قبل از پرداختن به لیست و رتبه بندی کشورها، ضروری است کمی با این وب سایت آشنا شویم.
این وب سایت بخشی از خدمات شرکت International SOS است که با هدف ایجاد فضای امن کاری تشکیل شده. بسیاری از شرکت ها در سطح بین المللی فعالیت می نمایند، شرکت اینترنشنال اس او اس می خواهد اطلاعات دقیقی از امنیت کشورهای مختلف در اختیار این شرکت ها قرار دهد. با تکیه بر اطلاعات این سایت، شرکت ها راحت تر می توانند نسبت به گسترش تجارت خود در مقیاس بین المللی تصمیم بگیرند. به علاوه، با استفاده از برنامه های این سایت و رعایت دستورالعمل ها، می توانند سلامت و امنیت کارکنان خود را تامین نمایند. در این راستا، نقشه ای از کشورهای مختلف و میزان خطری که افراد هنگام سفر یا زندگی با آن روبرو می شوند ارائه می گردد.
معیارهای رتبه بندی کشورها
این نقشه، کشورها را بر اساس سه معیار می سنجد: امنیت بهداشتی، امنیت کلی کشور و امنیت جاده ای. وقتی کشورها در این معیارها سنجیده شدند، براساس نتایج به دست آمده به پنج گروه تقسیم می شوند. این پنج گروه از کمترین میزان ریسک به بیشترین میزان ریسک عبارتند از: کشور هایی با میزان خطر ناچیز، کشورهایی با میزان خطر اندک، کشورهایی با میزان خطر متوسط، کشورهایی با میزان خطر زیاد و کشورهایی با میزان خطر مفرط.
به طور کلی آمار جرائم خشونت بار (مانند قتل، آدم ربایی، دزدی و ...) در رتبه هایی که یک کشور به دست می آورد به شدت موثر است. امّا، سایر خطراتی که بازدیدنمایندگان و مسافرین با آنها روبرو هستند نیز اهمیت دارد. مثلا، خطرات ناشی از خشونت های سیاسی بسیار مهم هستند. منظور از خشونت سیاسی حملات تروریستی، شورش، جنگ و آشوب های ناشی از تصمیمات سیاسی است. مسأله پر اهمیت دیگر، ناآرامی های اجتماعی است. مسائلی مانند خشونت های قومی و قبیله ای.
علاوه بر مسائلی که مستقیم با امنیت افراد در ارتباط هستند، مواردی که مرتبط به شرایط رفاهی است نیز سنجیده می شوند. مثلا اینکه سیستم حمل ونقل یک کشور چقدر پیشرفته است. یا اینکه در موارد اضطراری و غیرمترقبه مانند بلایای طبیعی یا جنگ، کشور چقدر امکان ارائه خدمات دارد. البته که میتوان از این نقشه برای اطلاع از شرایط بهداشتی و درمانی و امنیت جاده ای کشورها نیز استفاده کرد. در نظر داشته باشید که مقایسه امتیاز کشور محل سکونت شما با کشوری که قصد سفر به آن را دارید، میتواند به شما در درک بهتر مقصدتان یاری کند.
خطرناک ترین کشورهای جهان برای سفر در سال 2021
کشورهایی که در یکی از دو دسته بندی کشورهایی با میزان خطر مفرط و کشورهایی با میزان خطر زیاد قرار داشته باشند، جزء خطرناک ترین کشورهای جهان برای سفر محسوب می شوند. طبق آنالیز های سایت Travel Risk Map در دسته بندی اول 9 کشور و در دسته بندی دوم 5 کشور قرار می گیرد. این دو دسته بندی 14 کشور خطرناک جهان را به ما معرفی می نمایند.
کشورهایی با میزان خطر مفرط
در این رتبه بندی، 9 کشوری را می بینیم که بیشترین میزان خطر را دارند. این 9 کشور عبارتند از:
-
افغانستان
-
جمهوری آفریقای مرکزی
-
عراق
-
لیبی
-
اقتصادی
-
سواقتصادی
-
سودان جنوبی
-
یمن
با مقایسه این رتبه بندی با نمونه سال های گذشته آن، متوجه می شویم که میزان خطر در افغانستان بیشتر شده و به رتبه اول تغییر موقعیت داده است. عراق نیز به رتبه سوم رسیده و کشورهایی مانند برزیل و مکزیک از این لیست خارج شده اند.
کشورهایی با میزان خطر زیاد
در این دسته بندی، 5 کشور دیگر را داریم. با وجود اینکه میزان خطری که در این کشورها با آن روبه رو هستیم به شدت 9 کشور قبلی نیست، اما همچنان جزء کشورهای پرخطر به حساب می آیند. این 5 کشور عبارتند از:
-
کنگو
-
نیجریه
-
اوکراین
-
پاکستان
-
مصر
همان طور که تعیین است، شورش و درگیری های داخلی در نتیجه این رتبه بندی بسیار تاثیرگذار است. دولت ها کنترلی بر بخش بزرگی از کشور ندارند و احتمال درگیری های مسلحانه و حمله به گردشگران زیاد است. سیستم حمل ونقل کشور کاربردی نیست و گردشگران به بخش زیادی از کشور دسترسی ندارند.
امن ترین کشورهای جهان برای سفر
در نقطه مقابل خطرناک ترین کشورهای جهان، امن ترین کشورهای جهان را داریم. کشورهایی که گردشگران و ساکنان آن از نظر امنیتی، بهداشتی و دسترسی به وسایل حمل و نقلی در رفاه هستند. در این دسته بندی کشورهایی با میزان خطر ناچیز و کشورهایی با میزان خطر اندک را معرفی خواهیم کرد.
کشورهایی با میزان خطر ناچیز
سایت Travel Risk Map در این رتبه بندی، 18 کشور را به عنوان کم خطرترین و امن ترین کشورهای جهان معرفی می نماید. این 18 کشور عبارتند از:
-
آندورا
-
کیپ وردا
-
دانمارک
-
فنلاند
-
گرینلند
-
ایسلند
-
کریباتی
-
لوکزامبورگ
-
جزایر مارشال
-
میکرونزی
-
نائورو
-
نروژ
-
پالاو
-
سیشل
-
اسلوانی
-
سوییس
-
جزایر تورکس و کایکوس
-
تووالو
در این کشورها، آمار جرم و جنایت به شدت پایین است. خشونت سیاسی یا شورش های اجتماعی تقریبا وجود ندارد و شاهد درگیری های قومی و قبیله ای نیستیم. خدمات امنیتی و اورژانسی قوی هستند و سرویس حمل و نقل پیشرفته است. گردشگران به راحتی به نقاط مختلف کشور دسترسی دارند، در سفر به این نقاط امنیت دارند و اختلال در این سیستم ها به ندرت رخ میدهد.
کشورهایی با میزان خطر اندک
بیشتر کشورهای اروپایی، آمریکا، استرالیا، نیوزلند و کانادا جزء کشورهای با میزان خطر اندک هستند. تنها کشور اروپایی مستثنی از این قاعده، اوکراین است. بسیاری از کشورهای آسیایی و خاورمیانه مانند اردن، عمان، سنگاپور، ژاپن، چین، کره جنوبی، ویتنام، مالزی و برونی نیز جز کشورهای با میزان خطر اندک به حساب می آیند.
کشورهایی مثل پاکستان، سوریه، عراق و یمن در خاورمیانه جزء کشورهای پرخطر هستند. در آفریقا، لیبی، اقتصادی، سواقتصادی، سودان جنوبی و جمهوری آفریقای مرکزی پرخطر به حساب می آیند. کشورهای پرخطر در قاره آمریکا هم ال سالوادور، هاییتی، هندوراس و ونزوئلا هستند. البته که بعضی از کشورها در بیش از یک دسته بندی جای می گیرند چرا که نقاطی از آنها امن تر از سایر بخش های آن کشور است.
رتبه ایران در این دسته بندی
ایران نیز جزو کشورهایی است که در رتبه بندی این سایت قرار گرفته است. همراه با کشورهایی مانند بحرین، برزیل، هند، اندونزی، قزاقستان، روسیه، ترکیه، و تونس، ایران در لیست کشورهایی با میزان خطر متوسط قرار گرفته است. البته باید توجه داشت که علاوه بر تمام عوامل درونی کشور که در رتبه نهایی تاثیر دارند، عوامل بیرونی نیز میتوانند موثر باشند. کشورها در قیاس با یکدیگر به صندلیی در این لیست میرسند. در نتیجه، ممکن است صندلی یک کشور تنها به دلیل بهبود شرایط کشورهای هم رتبه اش بدتر گردد.
در نهایت، با وجود اینکه کارشناسان می کوشند تا در این رتبه بندی نهایت دقت را به کار ببرند، اما اطلاع از شرایط داخلی کشورها کار ساده ای نیست. پس اگر قصد سفر به هر یک از کشورهای مطرح شده در لیست را دارید، حتما این نکته را در نظر بگیرید. رتبه بندی های این چنینی به شما این امکان را می دهند که در سفر به بعضی مقاصد، جانب احتیاط را رعایت و از حادثه های احتاقتصادی اجتناب کنید. بنابراین، در کنار توجه به نتایج این رتبه بندی، حتما از منابع معتبر دیگر نیز بهره ببرید.
منبع: اقتصادنیوز